Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Pri Prahe sa zrútil vrtuľník: Dvaja ľudia zahynuli

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: HZS Stredočeského kraja)

PRAHA - Medzi Dobřichovicami a Karlíkom pri Prahe dnes spadol menší vrtuľník, dvaja ľudia pri nehode zomreli. Stroj sa zrútil na lúku z výšky asi 90 metrov. Príčinu nešťastia zisťuje polícia.

Nad Slovenským krasom lieta vrtuľník bez povolenia: Podľa inšpekcie za to hrozí vysoká pokuta

Udalosť bola hlásená pred 14.00 h. Podľa hovorkyne krajskej záchrannej služby Petry Effenbergerovej cestujúci utrpeli zranenia nezlučiteľné so životom. "Záchranári im bohužiaľ už nemohli pomôcť. Na miesto bol privolaný koroner," dodala.

Podľa policajnej hovorkyne Lucie Novákovej boli vo vrtuľníku dvaja ľudia, ich totožnosť už policajti poznajú. Podrobnosti však zatiaľ nezverejnili. Na miesto dorazili pracovníci Ústavu pre odborné zisťovanie príčin leteckých nehôd, prípadom sa ďalej zaoberajú aj kriminalisti.

FOTO Pri Prahe sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: HZS Stredočeského kraja)

Následky nehody likvidovali hasiči. "Robili protipožiarne opatrenia a zabezpečovali únik prevádzkových kvapalín," povedala hovorkyňa krajských hasičov Tereza Fliegerová. Podľa zverejnených fotografií išlo o ultraľahký rekreačný dvojmiestny stroj Heli-Sport CH-77 Ranabot.

Podobná nehoda sa stala minulý týždeň vo štvrtok pri Veľkej Dobrej na Kladensku, kde tiež havaroval malý vrtuľník. Cestovali v ňom dvaja ľudia, jeden z nich bol ľahko zranený.

 

Viac o téme: ČeskoVrtuľník Praha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu