Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Čínska spoločnosť Sinovac oznámila, že jej vakcína je účinná aj u detí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Chinatopix)

PEKING - Čínska biofarmaceutická spoločnosť Sinovac oznámila, že jej vakcína CoronaVac proti ochoreniu COVID-19 je bezpečná a účinná aj u detí vo veku od troch do 17 rokov. Informovala o tom v utorok agentúra AP.

Ako uviedol v pondelok predstaviteľ spoločnosti Sinovac Kang Ceng, ide o výsledky z raných a stredných štádií klinických štúdií s viac ako 550 subjektmi. V priebehu testovania sa vyskytli dva prípady horúčok v reakcii na vakcínu, a to u trojročného a šesťročného účastníka, zvyšok mal mierne príznaky, uviedol Kang.

Ako poznamenala AP, vakcína CoronaVac je v Číne povolená na použitie u dospelých, ale bolo potrebné ďalšie testovanie, aby sa zistil jej účinok u detí. Celosvetovo bolo podaných viac ako 70 miliónov dávok tejto vakcíny vrátane Číny. Účinnosť svojich vakcín u detí testuje aj čínska štátna spoločnosť Sinopharm, ktorá má už dve vakcíny proti COVID-19. V januári oznámila, že poskytla klinické údaje regulačným orgánom, aj keď nebolo jasné, či o oboch vakcínach alebo jednej.

Viac o téme: DetiVakcínaČínaSinovacCoronaVac
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu