Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V Taliansku objavili ďalšiu mutáciu KORONAVÍRUSU: Táto ešte v Európe nebola

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: NIAID-RML)

RÍM - Taliansko prekročilo hranicu 100-tisíc korónových úmrtí. Úrady v krajine tiež objavili veľmi vzácnu mutáciu koronavírusu - iba 15 kilometrov od Ticina. Táto mutácia v Európe ešte nikdy nebola.

Thajský variant koronavírusu sa na hranici so Švajčiarskom objavil po prvýkrát. Vo Viggiù, asi 15 kilometrov od kantónu Ticina. Mutácia je extrémne zriedkavá a v Thajsku ju objavili iba raz, píše švajčiarsky Blick. Podľa denníka sa človek infikovaný koronavírusom dostal do Talianska z Egypta.

Taliansko v pondelok prekročilo hranicu 100-tisíc úmrtí na koronavírus. S ďalšími 318 úmrtiami do 24 hodín sa počet úmrtí zvýšil na 100 103, ako oznámilo ministerstvo zdravotníctva. S takmer 30-tisíc úmrtiami je ekonomicky silná Lombardia na severe krajiny najviac postihnutá pandémiou. Ďalším horúcim bodom je oblasť Emilia Romagna s 11-tisíc úmrtiami na koronavírus. Piemont a Benátsko tiež zaznamenali takmer 10-tisíc úmrtí.

V Taliansku objavili ďalšiu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Pixabay)

Vlaky bez koronavírusu

Talianska štátna železničná spoločnosť oznámila, že od apríla bude používať na trase medzi Rímom a Milánom vysokorýchlostné vlaky bez koronavírusu. V spolupráci s Červeným krížom budú všetci zamestnanci a cestujúci pred jazdou testovaní na koronavírus, uviedol v pondelok šéf železníc Gianfranco Battisti. Podľa jeho slov je iniciatíva prvou svojho druhu na revitalizáciu cestovného ruchu.

Neskôr budú k dispozícii aj vlaky bez koronavírusu pre turistické ciele, ako sú Benátky, Florencia a Neapol, uviedol Battisti. Podobný nápad mala vlani aj talianska letecká spoločnosť Alitalia, ktorá na vybraných domácich a medzinárodných linkách zaviedla lety bez koronavírusu. Pred pandémiou tvoril cestovný ruch 14 percent talianskej ekonomiky. Od januára do septembra 2020 klesol počet prenocovaní zahraničných turistov o takmer 70 percent v porovnaní s predchádzajúcim rokom.

Viac o téme: VlakyMutáciaTalianskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu