Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Vnuk Fidela Castra pobúril Kubu: VIDEO rýchlej jazdy v luxusnom mercedese počas lockdownu!

Vraj ho chcel len otestovať.
Vraj ho chcel len otestovať. (Zdroj: YouTube/ CiberCuba)

HAVANA - Sandro Castro (29), jeden z vnukov zosnulého kubánskeho vodcu Fidela Castra, sa postaral o rozruch v rodnej krajine, ktorá taktiež bojuje s pandémiou koronavírusu a je skúšaná hospodárskou krízou a nedostatkom potravín. Mladík, ktorý vlastní diskotékový klub a kvôli lockdownu si momentálne nemôže užívať nočný život v Havane, sa stal stredobodom pozornosti po tom, čo sa na sociálnej sieti objavilo video jeho jazdy v luxusnom mercedese. Svoj nerozvážny čin nakoniec oľutoval a ospravedlnil sa zaň.

VIDEO Poriadne nechutný čin pasažiera mercedesu: Cyklista mu to vrátil aj s úrokmi!

Kuba, ktorá má vyše 11 miliónov obyvateľov, zaznamenala do dnešného dňa viac ako 53-tisíc prípadov nákazy koronavírusom a 336 úmrtí. Denný počet prípadov sa za posledné dva mesiace päťnásobne zvýšil po tom, čo Kuba koncom minulého roka otvorila hranice a zmiernila opatrenia. Odvtedy však opäť musela pristúpiť k prísneniu a napríklad v hlavnom meste Havana uzavrela niekoľko ulíc v husto obývaných štvrtiach v snahe zamedziť šíreniu covidu-19.

 

Nie všetci však zjavne berú nariadenie vážne. Jedným z nich je aj Sandro Castro, ktorý sa v 25 sekundovom videu na sociálnej sieti preháňal v luxusnom mercedese vysokou rýchlosťou po kubánskej diaľnici. Záznam robila neznáma, zjavne sa dobre baviaca, žena zo sedadla spolujazdca, od ktorej Sandro žiadal, aby nezabudla nakrútiť aj ručičku tachometra. Mladík sa vo videu nechal počuť, že "z času na čas musíme tieto hračky, ktoré máme doma, vytiahnuť".

Zlé počasie komplikuje dopravu v Bratislave. (Zdroj: Topky/Maarty)

Po zverejnení nahrávky sa na jeho adresu okamžite strhla kritika zo strany internetových užívateľov. Podľa portálu elcomercio.com ho obvinili zo zneužívania privilégií v obzvlášť ekonomicky ťažkom období pre kubánske rodiny. Zdá sa, že po týchto výčitkách si vnuk Fidela Castra vstúpil do svedomia a vo štvrtok sa v ďalšom videu ospravedlnil. Tvrdil v ňom, že inkriminované vozidlo nebolo jeho, ale známeho, ktorý mu ho mal požičať, aby ho otestoval, pretože vie, že sa mu páčia autá.

V karibskej krajine má štát monopol na dovoz automobilov a na ich predaj uplatňuje daň až 800%, takže mať na Kube auto je luxus dostupný len pre veľmi málo ľudí. Sandro si to navyše šinul rýchlosťou 145 km/h, hoci limit na diaľniciach v zlom stave je iba 100 km/h. Mladík sa však snažil svoju vinu zľahčovať tým, že video nikdy nechcel zverejniť, nahral ho len pre úzky okruh ľudí v skupine na WhatsAppe. Svoje ospravedlnenie adresoval: "Kubáncom na Kube aj mimo nej, blízkym, rodinám a všetkým, ktorí sa cítia dotknuto".

Sandro Castro Arteaga je synom Alexisa Castra, najstaršieho z piatich detí Fidela Castra a Dalie Soto del Valle.

Viac o téme: Fidel CastroSandro Castro
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu