Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Britský minister Johnson prišiel s novinkou: Vianoce na Veľkú noc! Vláda sa nespolieha na nariadenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Minister infraštruktúry Robert Jenrick sa v stredu zasadzoval za vzdanie sa veľkých rodinných osláv cez Vianoce - a skôr za odloženie osláv na jar: „Veľká noc môže byť novými Vianocami,“ uviedol pre Sky News.

Dôvodom pre diskusiu je vianočné uvoľnenie opatrení, o ktorom rozhodla britská vláda. Mnohí sa obávajú nárastu koronárnych infekcií, ak sú podľa plánu medzi 23. a 27. decembrom povolené tzv. „vianočné bubliny“ až pre tri domácnosti, ktoré sa môžu stretávať súkromne.

Vedci a členovia jeho vlastnej konzervatívnej strany preto vyzvali predsedu vlády Borisa Johnsona, aby predpisy opäť sprísnil. Vláda sa však nechce spoliehať na nariadenia - dúfa v sebadisciplínu.

„Každá rodina je povinná dospieť k vlastnému rozhodnutiu,“ uviedol minister Jenrick.

Zároveň pripustil, že ak sa počas sviatočného obdobia stretnú rôzne domácnosti, bude to mať následky na infekčný proces: „Tento vírus žije zo sociálnej interakcie. Ak sa zíde viac ľudí, aj keď to bude trvať iba relatívne krátke časové obdobie, budú z toho následky.“

Vyzval preto rodiny, aby si dobre rozmysleli, či chcú tiež využiť slobody, ktorú im poskytujú: „Ľudia to musia zvážiť: koľko chcú, aby s nimi boli na Vianoce ich vzdialení príbuzní. Alebo sa rozhodnite: nechajme to v malom a stretneme sa na jar.“

Viac o téme: VianoceVeľká BritániaKoronavírusUvoľnenie opatrení
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu