Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

KORONAVÍRUS sa nevyhol ani Bidenovmu tímu: Poradca mal pozitívny test, bol aj s budúcim prezidentom

Novozvolený americký prezident Joe Biden
Novozvolený americký prezident Joe Biden (Zdroj: SITA/AP/Carolyn Kaster)

WILMINGTON - Budúci poradca novozvoleného amerického prezidenta Joea Bidena, kongresman Cedric Richmond, mal pozitívny test na ochorenie COVID-19. Bol aj v okolí Bidena na otvorenom priestranstve, oznámil vo štvrtok jeho prechodný tím.

Richmond cestoval individuálne do štátu Georgia na utorkovú akciu s Bidenom v rámci kampane pred druhým kolom volieb do Senátu, kde obaja podporili dvojicu demokratických kandidátov súperiacich o kreslá s dvoma úradujúcimi republikánskymi senátormi.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

"Richmond bol v okolí novozvoleného prezidenta vonku, mali rúška a trvalo to necelých 15 minút, čo je časové ohraničenie CDC pre blízky kontakt," uviedla hovorkyňa prechodného tímu Kate Bedingfieldová vo vyhlásení. Myslela tým odporúčania stanovené americkým Centrom pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC).

Richmond "nebol s Bidenom v blízkom kontakte, ako ho definuje CDC", a ani s demokratickými kandidátmi do Senátu Jonom Ossoffom a Raphaelom Warnockom. Biden (78) mal vo štvrtok negatívny test na COVID-19, uviedol jeho tím. U Richmonda (47) sa vyvinuli príznaky v stredu a dal si urobiť rýchly test, ktorý mal pozitívny výsledok. Nasledujúci test bol tiež pozitívny a Richmond sa dal do 14-dňovej karantény. V okolí odchádzajúceho prezidenta USA Donalda Trumpa sa už koronavírusom nakazili desiatky ľudí.

Viac o téme: Test PoradcaJoe BidenCOVID-19KoronaírusCedric Richmond
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu