Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

KORONAVÍRUS Nemecký prezident kritizuje ľudí: Čo sa stalo v Lipsku, sa nesmie opakovať

Nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier Zobraziť galériu (2)
Nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier (Zdroj: SITA/Christoph Soeder/dpa via AP)

BERLÍN – Nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier v utorok ostro kritizoval demonštrantov, ktorí sa zišli počas uplynulého víkendu v Lipsku, aby protestovali proti vládnym opatreniam prijatým v súvislosti s bojom proti šíreniu nového koronavírusu.

Právo na demonštrácie je veľká výsada, pripomenul spolkový prezident v Berlíne na úvod rozhovoru s pacientmi, ktorí prekonali ochorenie COVID-19. V tejto súvislosti však zdôraznil: "Bezohľadnosť nie je právo na slobodu. Chcem to aktuálne zdôrazniť práve so zreteľom na najnovšie demonštrácie v Lipsku, kde niekoľko desiatok tisíc ľudí zneužilo situáciu, vysmievali sa nariadeniam - ani nedodržiavali odstup, ani nemali ochranné rúška. Podľa mňa sa tam celkom jednoznačne prekročili hranice."

Protesty proti opatreniam v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Sebastian Kahnert/dpa via AP)

Nemecký prezident priznal, že opatrenia proti koronavírusu "zanechajú jazvy", uviedla agentúra DPA. Ide o osamelosť, obavu o pracovné miesta a strach z budúcnosti. Politici musia zobrať tieto starosti vážne, vyhlásil Frank-Walter Steinmeier a vzápätí dodal, že aj tak robia, čo ukazujú najnovšie závery, ktoré prijala nemecká vláda spolu so spolkovými krajinami.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Podľa spolkového prezidenta sú pred nami ťažké týždne. "Práve sa začína dlhá a tuhá zima. Vírus opäť zasiahol našu krajinu a Európu s obrovskou silou. Všetci musíme zase žiť s bolestnými obmedzeniami, preukázať disciplínu a byť trpezliví," povedal Frank-Walter Steinmeier aj vzhľadom na blížiace sa vianočné sviatky. 

Viac o téme: ProtestyPandémiaNemeckoLipskoKoronavírusFrank-Walter Steinmeier
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu