Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

KORONAVÍRUS Situácia sa zhoršuje: Taliansko sprísňuje opatrenia v ďalších regiónoch

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Luca Bruno, File)

RÍM - Talianska vláda oznámila v utorok sprísnenie opatrení v ďalších piatich regiónoch v snahe bojovať proti prudkému nárastu počtu prípadov nákazy novým koronavírusom, informovala agentúra AFP.

Do tzv. oranžovej (menej rizikovej) zóny bolo zaradených sedem z 20 talianskych regiónov. Nový dekrét podpísal v noci na utorok minister zdravotníctva Roberto Speranza. V regiónoch Abruzzo, Basilicata, Ligúria, Toskánsko a Umbria sa zatvoria bary a reštaurácie, pritom tamojší obyvatelia majú odteraz zakázané cestovať do iných regiónov. Tieto opatrenia už platia na Sicílii a v regióne Apúlia.

Prísnejšie epidemiologické opatrenia vrátane obmedzenia pohybu osôb platia v tzv. červenej (rizikovej) zóne. Patria do nej štyri regióny - Lombardsko, Piemont a Valle d'Aosta na severe Talianska a Kalábria na juhu krajiny. Hoci talianska vláda vylúčila nariadenie celoštátnej karantény (lockdown), od minulého piatka boli jednotlivé regióny zaradené do troch rôznych úrovní rizika nákazy. V krajine takisto odvtedy platí zákaz vychádzania medzi 22.00 a 05.00 h.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Miestne médiá informovali, že ministerstvo by mohlo za oranžovú zónu označiť aj juhotaliansky región Kampánia, a to v dôsledku nárastu počtu pacientov v preplnených nemocniciach v Neapole. V Taliansku od začiatku pandémie celkovo zaznamenali už takmer 960.000 prípadov infekcie a takmer 42.800 súvisiacich úmrtí.

Viac o téme: OpatreniaPandémiaTalianskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu