Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

KORONAVÍRUS Moskva oznámila dodatočné protipandemické obmedzenia na dva mesiace

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Evgeniy Sofiychuk)

MOSKVA - Moskovské úrady oznámili v utorok dvojmesačné obmedzenia v ruskom hlavnom meste, v období, keď prípady nákazy koronavírusom prudko pribúdajú v celej krajine. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Starosta Moskvy Sergej Sobianin nariadil, aby boli kaviarne, reštaurácie, bary a nočné kluby od piatka zatvorené od 23.00 h do 06.00 h nasledujúceho dňa. Zároveň sa majú študenti vysokých škôl presunúť na online vyučovanie. Divadlá a kiná môžu byť zaplnené len na 25 percent svojej kapacity a všetky hromadné kultúrne a zábavné podujatia sú pozastavené.

Obmedzenia začnú platiť v piatok 13. novembra a budú trvať do 15. januára. Rusko od septembra znovu zaznamenáva prudký nárast prípadov nákazy koronavírusom, pričom počet nových denných infekcií dosahuje tento týždeň až vyše 20.000.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Ruské úrady hlásili v utorok 20.977 nových prípadov nákazy, z nich 5902 v Moskve, a celkovo zaznamenali v krajine vyše 1,8 milióna infikovaných. Vládny tím poverený riešením koronavírusovej nákazy hlásil od začiatku pandémie vyše 31.000 úmrtí.

Viac o téme: PandémiaRuskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu