Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

KORONAVÍRUS Situácia v Nemecku je veľmi vážna, tvrdí šéf Kochovho inštitútu

Riaditeľ nemeckého Inštitútu Roberta Kocha (RKI) Lothar Wieler
Riaditeľ nemeckého Inštitútu Roberta Kocha (RKI) Lothar Wieler (Zdroj: TASR/Photo by Tobias Schwarz/Pool via AP)

BERLÍN - Nemecko zažíva "veľmi vážny" nárast počtu prípadov nákazy koronavírusom, vyjadril vo štvrtok obavy šéf Inštitútu Roberta Kocha (RKI) Lothar Wieler. Informovala o tom agentúra AFP.

Podľa údajov RKI bolo totiž za posledných 24 hodín potvrdených 11.287 nových infekcií. To výrazne prevyšuje doterajší rekordný počet z minulej soboty, keď bolo hlásených 7830 prípadov. V stredu pribudlo 7595 novoinfikovaných. Podľa Wielera je stále možné dostať šírenie vírusu pod kontrolu prostredníctvom "systematického dodržiavania reštriktívnych opatrení". Uviedol, že situácia je v Nemecku veľmi vážna.

Wieler z tohto prekvapujúceho nárastu nových prípadov nákazy obvinil súkromné stretnutia, a to najmä medzi mladými ľuďmi. Apeloval na ľudí, aby dodržiavali pravidlá, a varoval pred "nekontrolovaným" šírením pandémie v niektorých regiónoch.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Počet nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 na 100.000 obyvateľov za sedem dní presiahol v Nemecku v stredu hranicu 50, čiže hranicu znamenajúcu sprísnenie protipandemických opatrení. Nemecká vláda a jednotlivé spolkové krajiny sa 15. októbra dohodli, že ak dôjde k prekročeniu stanovených počtov novonakazených, musia byť na regionálnej úrovni zavedené prísnejšie reštrikcie. Od začiatku pandémie bolo v spolkovej republike potvrdených už najmenej 392.049 prípadov nákazy a 9905 súvisiacich úmrtí. Z ochorenia sa už uzdravilo v Nemecku približne 306.100 ľudí.

Viac o téme: NemeckoKoronavírusLothar WielerRobert Koch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu