Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS sa v Belgicku vracia k najhorším číslam z mája a júna tohto roku

Koronavírus v Belgicku
Koronavírus v Belgicku (Zdroj: TASR/AP Photo/Francisco Seco)

BRUSEL - Belgické úrady hlásili v pondelok predpoludním 2612 nových pozitívnych prípadov na COVID-19 a s tým spojených 20 úmrtí. Ide o údaje za posledných 24 hodín, ktoré potvrdzujú narastajúci trend šírenia nákazy a návrat k epidemiologickej situácii známej z májového obdobia, uviedla tlačová agentúra Belga.

Podľa údajov Inštitútu pre verejné zdravie Sciensano priemerný počet nových kontaminácií medzi 25. októbrom a 1. októbrom bol na úrovni 2103,3 prípadu denne, čo je 32-percentný nárast oproti predchádzajúcemu sedemdňovému obdobiu.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V nedeľu bolo v Belgicku zaznamenaných 87 nových hospitalizácií, pričom niektoré nemocnice - podobne ako na jar - začínajú mať opäť preplnené kapacity, čiže štvrtinu lôžok, ktoré na jednotkách intenzívnej starostlivosti vyhradili pre pacientov s COVIDom-19.

Belga upozornila, že počet hospitalizácií sa naďalej zvyšuje: v nedeľu (4.10.) bolo hospitalizovaných 866 pacientov s chorobou COVID-19 (oproti 819 pacientom deň predtým), z toho 186 bolo na jednotkách intenzívnej starostlivosti a 77 potrebovalo pľúcnu ventiláciu. Ide o také vysoké čísla, aké neboli zaznamenané od konca mája.

Zároveň bolo v nedeľu zaznamenaných 20 nových úmrtí, k čomu došlo naposledy 3. júna. Ide o ustálený nárast úmrtí, lebo v predošlých troch dňoch v spojitosti s COVIDom-19 zomrelo 15, 11 a 12 pacientov. Úrady spresnili, že nejde o konečné údaje, pretože príčinu ďalších úmrtí z týchto dní stanoví až pitva.

Priemerný počet denných úmrtí sa minulý týždeň dostal na hranicu 25 prípadov, čo je dvojnásobok v porovnaní s predminulým týždňom. Vírus SARS-CoV-2 bol v Belgicku od vypuknutia pandémie príčinou smrti 10.064 ľudí.

Viac o téme: PandémiaBelgickoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu