Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Britský minister zdravotníctva Hancock varoval pred zavedením ďalších opatrení

Britký minister zdravotníctva Matt Hancock
Britký minister zdravotníctva Matt Hancock (Zdroj: SITA/AP Photo/Kirsty Wigglesworth, File)

LONDÝN - Británia sa nachádza v "bode zlomu", v ktorom môžu byť zavedené "ďalšie obmedzujúce opatrenia" s cieľom spomaliť šírenie koronavírusu SARS-CoV-2. Povedal to britský minister zdravotníctva Matt Hancock v nedeľňajšom programe televíznej stanice Sky News.

Ľudia počas leta podľa Hancocka "zvoľnili" prístup k opatreniam; teraz je však na čase vrátiť sa k ich dodržiavaniu. Minister takisto vyjadril znepokojenie, že príliš veľa ľudí porušuje pravidlá v oblasti izolácie v domácom prostredí. Vláda preto v Anglicku zaviedla pokuty až do výšky 10.000 libier (11.000 eur). Predstavitelia úradov podľa Hancockových vyjadrení v nedeľu rokujú o zavedení tzv. lockdownu v Londýne.

Britská vláda v piatok 18. septembra oznámila zavedenie nových opatrení vo viacerých oblastiach Anglicka, ktoré vstúpia do platnosti od 22. septembra. Hancock v nedeľu takisto povedal, že ľudia by mali hlásiť prípady porušenia akýchkoľvek zákonov zavedených v súvislosti s pandémiou.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Británia v sobotu zaznamenala 4422 nových prípadov ochorenia COVID-19 a v piatok 4322, čo sú najvyššie prírastky od 8. mája. Líder hlavnej opozičnej Labouristickej strany Keir Starmer kritizoval britskú vládu a povedal, že ministri "stratili kontrolu nad systémom testovania". Niektorí obyvatelia oblastí, kde sa vyskytujú ohniská COVID-19, sa podľa Sky News sťažujú, že sa nemôžu objednať na test alebo ich pošlú na testy do miest vzdialených stovky kilometrov.

Viac o téme: OpatreniaBritániaKoronavírusMatt Hancock
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu