Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Neuveriteľný čin muža: Chcel sa dostať z karantény, neváhal pri tom zneužiť rodinu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SYDNEY - Polícia v austrálskom štáte Nový Južný Wales obvinila muža, ktorý klamal, že jeho starý otec umiera v nemocnici, aby ho prepustili z karantény. Informovala o tom v utorok agentúra DPA. 

Muž vo veku 30 rokov priletel na letisko v Sydney v piatok. Okamžite po prílete ho odviezli do povinnej karantény v hoteli. V sobotu ráno ho prepustili po tom, čo predložil dokument, ktorým preukázal, že do Nového Južného Walesu prišiel navštíviť svojho umierajúceho starého otca. "Po preverení polícia skonštatovala, že dokument, ktorý poskytol, bol falzifikát," uvádza vyhlásenie polície. "Ďalšie skúmanie ukázalo, že mužov starý otec nie je v nemocnici." 

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Polícia muža v pondelok zatkla a obvinila z porušovania epidemiologických nariadení. V októbri ho čaká súdne pojednávanie. Nemenovaný muž pochádza z austrálskeho štátu Viktória, ktorý je epidémiou najťažšie zasiahnutým austrálskym štátom. 

Po príchode druhej vlny pandémie v júni väčšina ostatných štátov uzavrela hranice s Viktóriou. V jej hlavnom meste Melbourne momentálne platí obmedzenie pohybu vrátane nočného zákazu vychádzania, ktoré by malo platiť do konca septembra. V utorok Viktória zaznamenala 55 nových prípadov nákazy koronavírusom a osem súvisiacich úmrtí.

Viac o téme: MužStarý otecKlamstvoKaranténaAustráliaKoronavírusNový Južný WalesCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu