Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS V Česku pribudlo 563 infikovaných: Aktívnych je rekordných 8424 prípadov

Počet infikovaných v Česku rapídne stúpol.
Počet infikovaných v Česku rapídne stúpol. (Zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek)

PRAHA - V Českej republike pribudlo v pondelok 563 potvrdených prípadov nákazy novým druhom koronavírusu. Denný nárast počtu nakazených tak od začiatku pandémie v krajine presiahol 500 prípadov po šiesty raz, informoval spravodajský portál Novinky.cz.

Podľa údajov ministerstva zdravotníctva ČR je aktívnych rekordných 8424 prípadov nákazy, v nemocniciach je hospitalizovaných 214 osôb, 54 z nich je vo vážnom stave. Doposiaľ sa vyliečilo 19.855 ľudí, celkový počet obetí je 437.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Najviac nakazených za posledný týždeň v prepočte na 100.000 obyvateľov registrovali v okrese Pelhřimov, kde sa nákaza vyskytla aj v domove pre seniorov. Druhé v poradí je v tomto kontexte hlavné mesto Praha.

Od stredy 9. septembra bude v Prahe platiť preventívne opatrenie, v dôsledku ktorého bude povinné nosiť rúška aj v obchodoch a nákupných strediskách. Reštaurácie, bary a kluby budú medzi 00:00 a 06:00 pre verejnosť zatvorené. Od 1. septembra je v celej ČR opäť povinné nosiť rúška vo vnútorných verejných priestoroch, napríklad v hromadnej doprave či úradoch.

Viac o téme: ČeskoPandémiaInfekciaNárastPrípadyKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu