Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS V Izraeli pribudlo 3392 infikovaných, najviac od začiatku pandémie

Izrael zaznamenal najvyšší denný prírastok prípadov nákazy koronavírusom od začiatku pandémie.
Izrael zaznamenal najvyšší denný prírastok prípadov nákazy koronavírusom od začiatku pandémie. (Zdroj: SITA/AP Photo/Sebastian Scheiner)

JERUZALEM - Izrael zaznamenal najvyšší denný prírastok prípadov nákazy koronavírusom od začiatku pandémie. Za posledných 24 hodín pribudlo v židovskom štáte 3392 infikovaných. Informovala o tom v utorok agentúra DPA s odvolaním sa na izraelské ministerstvo zdravotníctva.

Predchádzajúci rekordný prírastok nových prípadov za deň (3173) úrady naposledy zaznamenali 2. septembra. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v nedeľu oznámil nové opatrenia v boji proti šíreniu nákazy vo svojej krajine. Namiesto pôvodne plánovaného úplného uzavretia 40 izraelských miest, ktoré mimoriadne zasiahlo šírenie koronavírusu, v nich bude platiť len nočný zákaz vychádzania. 

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Zákazy vychádzania vstúpia do platnosti v utorok večer o 19.00 h a budú trvať do rána 05.00 h miestneho času. Nie je známe, na ako dlho bude toto opatrenie zavedené. Ľudia nebudú môcť vychádzať viac než 500 metrov od svojich domovov a uzavreté budú musieť byť prevádzky, ktorých činnosť nie je nevyhnutná.

Koordinátor izraelskej vlády pre boj proti pandémii Ronni Gamzu presadzuje úplné uzavretie oblastí, kde je šírenie koronavírusu najväčšie a ktoré sú označené ako "červené". Tie sa podľa agentúry AP nachádzajú najmä v arabských a ultraortodoxných židovských komunitách.

Ultraortodoxní lídri však dôrazne odmietajú výzvy na "lockdowny" a pohrozili, že nové nariadenia nebudú dodržiavať. Ortodoxné strany sú kľúčovými partnermi v Netanjahuovej vládnej koalícii. Od vypuknutia epidémie sa v Izraeli nakazilo 135.043 ľudí. Chorobe COVID-19, ktorú spôsobuje koronavírus SARS-CoV-2, podľahlo 1026 infikovaných.

Viac o téme: PandémiaNárastPrípadyIzraelKoronavírusCOVID-19Infikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu