Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Diabolská pestúnka z Ruska: FOTO Irina (7) pre omrzliny nemohla chodiť, vážila len deväť kíl

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Profimedia)

MOSKVA - Irina má síce len sedem rokov, no prežila si trápenia, ktoré mnohí nikdy neokúsia. Peklo zo života jej mala robiť jej pestúnska matka. Nedávala jej jesť, dieťa žilo v doslova neľudských podmienkach... A navyše, rodinní známi o jeho existencii ani netušili. Až kým raz sused neotvoril dvere, ktoré nemal...

Ak by sa tak nestalo, Irina by možno už dnes nežila. Ruská náhradná matka Natalya Zubachyova (44) je v súčasnosti podozrivá z mučenia tohto dievčatka. 

V hrozivom stave

Ako opísal web 7news, Irina bola v čase, keď ju našli, v skutočne zlom stave. Fyzicky pôsobila ako trojročná, vážila menej ako deväť kilogramov. Neovládala ani základné hygienické návyky. Nevedela rozprávať, sama chodiť. Mala tiež omrzliny. 

Diabolská pestúnka z Ruska:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

Pestúnka, ktorá sa o ňu mala starať, ju držala v malej miestnosti v rodinnom dome, kde žila s jej vlastnou rodinou. O tú sa na rozdiel od dievčatka dobre starala. S manželom Igorom (45) spoločne vychovávali šesť vlastných detí. Niektoré sú už dospelé, jedno dievčatko je dokonca vo veku Iriny.  Všetky sa pravidelne venujú športu, rodičia ich často brávali aj do múzeí či do divadla. 

Nik o nej netušil

Prečo okolie nezakročilo v tak otrasnom prípade? Rodinní známi totiž údajne vôbec netušili, že Natalya a jej manžel majú na starosť dievčatko zo sirotinca. Dieťa nikdy nenavštevovalo materskú školu, nechodilo ani do školy. V rodine si ju osvojili, keď mala jeden rok. Dostávali na ňu aj finančné príspevky.

Osud však chcel, aby sa trápenie skončilo. Irinu našiel náhodne sused Vladislav. Ten prišiel na návštevu a keď otvoril jednu z miestností, dievča našiel pripútané na detskej stoličke. "Sama sa odtiaľ nemohla dostať," povedal s tým, že nohy dieťaťa boli tenké a namodralé. Nemalo ani nič na pitie a na podlahe bol moč.

Natalya Zubachyova
Zobraziť galériu (3)
Natalya Zubachyova  (Zdroj: Profimedia)

Záchranca ju vzal k sebe domov a okamžite zavolal políciu aj záchranku. Uvaril jej aj kašu a dal jej vodu. Vypila naraz dva poháre a mala hlad ako vlk. Susedia boli po tom, ako sa o Irine dozvedeli, v skutočnom šoku. Zubachyovu totiž všetci považovali za "úctyhodnú" ženu. No zdanie klamalo.

V súčasnosti je dieťa v nemocnici, kde sa zotavuje. Polícia si plánuje posvietiť aj na jeho pestúnskeho otca a všetkých, ktorí dohliadali na adopciu.

Viac o téme: DieťaTýranieRusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu