Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Nemecko zaznamenalo 333 nových prípadov infekcie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Matthias Schrader)

BERLÍN - Nemecké zdravotnícke úrady v pondelok ráno oznámili, že v predchádzajúci deň bolo zaznamenaných 333 nových prípadov nákazy koronavírusom. Celkový počet nakazených v Nemecku od začiatku pandémie je tak 181.815, uviedol nemecký úrad pre infekčné choroby - Inštitút Roberta Kocha (RKI), píše tlačová agentúra DPA.

Počet úmrtí stúpol za posledných 24 hodín o 11; celkový počet úmrtí je 8.511. Vyliečilo sa ďalších 600 pacientov, celkovo vírus prekonalo 165.900 pacientov, dodal RKI. Upozornil, že denné údajne budú možno po kontrole poopravené. Nemecká kancelárka Angela Merkelová v sobotu 30. mája vyhlásila, že krajina "zložila" skúšky z koronavírusu, ale doplnila, že všetkých ešte čaká tvrdá práca.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Hoci Nemecko zaznamenalo veľa nakazených novým koronavírusom SARS-CoV-2, počet úmrtí na ochorenie COVID-19 spôsobené týmto vírusom zostal pomerne nízky. Počet nových prípadov nákazy dramaticky klesol po tom, čo Nemecko v marci zaviedlo sériu celoštátnych obmedzení. Mnohé z týchto opatrení postupne vlády 16 jednotlivých spolkových krajín zrušili.

Takzvané reprodukčné číslo nového koronavírusu (R0), ktoré meria jeho schopnosť šíriť sa, bolo v sobotu 1,04. To znamená, že nakazená osoba rozšíri koronavírus na približne ďalšieho jedného človeka. Od polovice mája meria Inštitút Roberta Kocha aj sedemdňovú reprodukčnú hodnotu, ktorá menej kolíše. Toto číslo bolo v nedeľu 0,90.

Viac o téme: ObetePandémiaŠtatistikyNemeckoBerlínKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu