Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Austrálsky Nový Južný Wales uvoľnil niektoré epidemiologické opatrenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Alvaro Barrientos)

SYDNEY - Austrálsky štát Nový Južný Wales uvoľnil v pondelok niektoré epidemiologické opatrenia zavedené v dôsledku koronavírusovej pandémie. Informovala o tom agentúra DPA.

Nový Južný Wales, vrátane hlavného mesta Sydney, je najsilnejšie zasiahnutým austrálskym štátom. Nové opatrenia zahŕňajú zvýšenú kapacitu reštaurácií, kaviarní, barov a klubov, ktoré budú môcť prijať najviac 50 zákazníkov naraz. Uvoľní sa aj cestovanie v rámci hraníc štátu. Maximálny počet účastníkov svadieb či pohrebov sa zvýši z 20 na 50. Opäť sa otvoria knižnice, galérie, múzeá i zoologické záhrady a parky.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"V čase, keď sa uvoľňujú opatrenia, je nanajvýš dôležité, aby sa ľudia aj s tými najmiernejšími symptómami prišli otestovať," uviedla premiérka Gladys Berejiklianová na Twitteri. Premiérka takisto vyzvala obyvateľov na opatrnosť. Polícia bude nasledujúci mesiac dohliadať, či ľudia dodržiavajú zvyšné epidemiologické pravidlá a odporúčania.

Nový Južný Wales zaznamenal celkom 3098 prípadov nákazy koronavírusu SARS-CoV-2, ktorý spôsobuje chorobu COVID-19. To predstavuje takmer polovicu z celkového počtu 7195 infikovaných v Austrálii.

Viac o téme: PandémiaAustráliaSydneyKoronavírusEpidemiologické opatrenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu