Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Česko má takmer 7-tisíc infikovaných, počet obetí stále pribúda

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek)

PRAHA - Počet potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom v Česku stúpol v utorok ráno na 6900. V pondelok ich pribudlo 154, čo je najviac za päť dní. Na ochorenie COVID-19 zomrelo celkovo v nemocniciach podľa údajov z pondelkového večera 196 ľudí, vyliečilo sa 1559 infikovaných.

Počet úmrtí je o osem vyšší oproti údaju oznámenému v pondelok ráno (za nedeľu). Informácie priniesol český portál Novinky.cz s odvolaním  sa na údaje ministerstva zdravotníctva. Aktuálny počet chorých 5147 je o 62 vyšší ako v pondelok večer.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.


Najviac je ochorenie COVID-10 rozšírené v Prahe, kde sa ním nakazilo 1634 ľudí, čo predstavuje 120 chorých na 100.000 obyvateľov. V českom hlavnom meste zomrelo 73 infikovaných. Takmer 100 prípadov infekcie na 100.000 obyvateľov má Olomoucký kraj. Najmenej je zasiahnutý Juhočeský kraj, dodali Novinky.cz.

Začína sa plošné testovanie obyvateľov

 V Česku zatiaľ urobili vyše 170.000 testov na prítomnosť nového koronavírusu (SARS-CoV-2), ktorý spôsobuje ochorenie COVID-19. V stredu sa v ČR začne plošné testovanie obyvateľstva na výskyt koronavírusu. Na štúdii sa zúčastní až 27.000 obyvateľov.

KORONAVÍRUS Česko má takmer
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek)

Výsledky štúdie kolektívnej imunity by mali byť známe na začiatku mája, uviedol český minister zdravotníctva Adam Vojtěch (za hnutie ANO). Testovať sa bude 27.000 ľudí z miest s rôznym podielom nakazených. Ak bude podiel nakazených v populácii nízky, čaká Česko ďalší nárast prípadov v nasledujúcich týždňoch a mesiacoch, upozornil minister.

"Je určitá skupina ľudí, ktorí nie sú v štatistikách pozitívnych prípadov zachytení, ale pritom ochorenie už prekonali. Sami o tom nevedia, pretože nemali alebo nemajú príznaky. Pritom sa už u nich vytvorili protilátky a môžu byť infekční," vysvetlil Vojtěch.

Viac o téme: ČeskoKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu