Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS V Česku chorobe COVID-19 podľahlo už 204 ľudí: 1800 sa vyliečilo

Zdravotník v Česku
Zdravotník v Česku (Zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek)

PRAHA - V Českej republike podľahlo chorobe COVID-19 už 204 osôb a celkovo 1800 ľudí sa z nej vyliečilo. Od rána tak v Česku pribudli tri úmrtia, informovalo v stredu tamojšie ministerstvo zdravotníctva.

Česko eviduje celkovo 7041 prípadov nákazy novým druhom koronavírusu. Hospitalizovaných je 412 ľudí. V ČR zatiaľ urobili vyše 186.900 testov na prítomnosť koronavírusu SARS-CoV-2, ktorý spôsobuje ochorenie COVID-19. Prvé prípady nákazy koronavírusom v ČR zaznamenali 1. marca. Česká vláda 12. marca vyhlásila z dôvodu šírenia nákazy novým typom koronavírusu núdzový stav pre územie celej krajiny na 30 dní, neskôr toto opatrenie predĺžili do 30. apríla.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Kabinet premiéra Andreja Babiša sa zatiaľ nerozhodol, či bude žiadať poslancov o možnosť núdzový stav znova predĺžiť. Šéf Ústredného krízového štábu a minister vnútra Jan Hamáček v stredu zopakoval, že stojí za svojím návrhom predĺžiť opäť núdzový stav v ČR. Uviedol, že ak bude zrušený, koronavírus a opatrenia nezmiznú, informovala spravodajská televízia ČT24.

Viac o téme: ČeskoMŕtviKoronavírusVyliečení
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu