Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

KORONAVÍRUS Počet úmrtí prekročil v Moskve 200, celkovo ich je v Rusku 405

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Maxim Mishin, Moscow Mayor Press Service via AP)

MOSKVA - V Moskve za uplynulý deň zomrelo takmer 30 ďalších pacientov s novým koronavírusom, čím celkový počet úmrtí súvisiacich s týmto ochorením v ruskej metropole presiahol 200. S odvolaním sa na oznámenie mestského krízového centra o tom v nedeľu večer informovala agentúra TASS.

V Moskve podľa oznámenia evidujú úmrtie ďalších 28 pacientov, u ktorých testy preukázali koronavírus SARS-CoV-2 a ktorým diagnostikovali zápal pľúc.

Títo pacienti mali 44 - 98 rokov a väčšina trpela súbežnými ochoreniami vrátane zvýšeného tlaku, zápalu obličiek, srdcovej anomálie, svalovou slabosťou a choronickou obštrukčnou chorobou pľúc. Traja z nich mali cukrovku a dvaja chronickú bronchitídu, uviedlo centrum.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Rusko zaznamenalo v priebehu 24 hodín 4268 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, čím ich celkový počet stúpol na 47.121. Informovala o tom v nedeľu agentúra TASS s odvolaním sa na ruské krízové centrum.

Z nákazy COVID-19, ktorú koronavírus spôsobuje, sa doposiaľ v Rusku vyliečilo 3446 osôb a podľahlo jej 405 ľudí, pričom za posledných 24 hodín zomrelo 44 ľudí. Najviac nových prípadov nákazy koronavírusom zaznamenali v metropole Moskva, kde sa ich počet za 24 hodín zvýšil o 2026 a celkovo tak stúpol na 26.352.

Viac o téme: ObeteRuskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu