Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

KORONAVÍRUS Rakúsko chce robiť plošné testy v domovoch dôchodcov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

VIEDEŇ - Rakúsko plánuje na koronavírus otestovať všetkých obyvateľov a zamestnancov domovov dôchodcov a ústavov sociálnej starostlivosti. Oznámil to vo štvrtok rakúsky minister zdravotníctva Rudolf Anschober, píše agentúra APA.

"Ide o celkovo 130.000 ľudí," povedal minister na tlačovej konferencii vo Viedni. Testovanie má podľa neho prebehnúť vo všetkých viac než 900 zariadeniach pre seniorov v krajine. V Rakúsku doteraz na koronavírus otestovali 162.816 osôb. Podľa Anschobera sú domovy dôchodcov a sociálnych služieb z pohľadu šírenia koronavírusu najrizikovejšie, ako to dokazujú vedecké štúdie a príklady z iných európskych krajín. Je v nich aj zvýšená miera smrtnosti na ochorenie COVID-19.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Preto sa chceme skutočne zamerať na toto ťažisko a plošne otestovať všetkých 918 domovov pre dôchodcov a ústavov sociálnych starostlivosti," vyhlásil. Ďalšia skupina, ktorá má byť v budúcnosti takisto testovaná vo zvýšenej miere, budú pracovníci vo sfére obchodu. Rakúsko celkovo plánuje zmeniť stratégiu testovania s dôrazom na určité skupiny ľudí, a súčasne zaviesť rýchlejšie testy.

Denný nárast prípadov nákazy v Rakúsku sa medzičasom výrazne znížil. Ministerstvo zdravotníctva do štvrtku 08.00 h hlásilo 14.370 potvrdených prípadov nákazy a 410 úmrtí. Z choroby COVID-19 sa vyliečio už viac ako 8000 osôb.

Viac o téme: TestovanieDomov dôchodcovPandémiaViedeňRakúskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu