Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Rusko sa stalo najväčším zdrojom zavlečených prípadov do Číny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Chinatopix via AP)

PEKING - Rusko sa po tom, ako bolo z neho do Číny zavlečených už 409 prípadov ochorenia COVID-19, stalo pre Peking najväčším zahraničným zdrojom nákazy. Čínski občania, ktorí sa v Rusku momentálne nachádzajú, by sa preto podľa čínskeho denníka Global Times nemali vracať späť do vlasti. V utorok o tom informovala agentúra Reuters.

"Rusko je najnovším príkladom zlyhania pri kontrole zavlečených prípadov (nákazy) a malo by poslúžiť ako varovanie pre ostatných," uviedli Global Times. Štátny denník dodal, že "Číňania sledovali, ako sa Rusko stáva veľmi postihnutou krajinou", a Peking by mal preto prísnymi opatreniami zabrániť importu nových prípadov nákazy na územie Číny.

V čínskej provincii Chej-lung-ťiang, ktorá sa nachádza na hraniciach s Ruskom, bolo v pondelok potvrdených 79 prípadov zavlečenia ochorenia COVID-19, ktorého pôvodcom je nový typ koronavírusu. Vo všetkých prípadoch išlo o občanov Číny, ktorí do provincie pricestovali z Ruska. Osoby prichádzajúce z Ruska tak tvorili výraznú väčšinu z 89 nových potvrdených prípadov ochorenia v Číne.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.


Peking v pondelok na zasadnutí pracovnej skupiny pre boj s novým druhom koronavírusu, ktorému predsedal čínsky premiér Li Kche-čchiang, sľúbil, že do pohraničných oblastí pošle viac zdravotníckych zdrojov. V týchto regiónoch by mali byť postavené nové nemocnice a karanténne centrá, pričom posilnená má byť aj spolupráca so susednými štátmi. Čínske úrady však v pondelok zároveň dodali, že celková dĺžka štátnych hraníc a množstvo priechodov a horských ciest túto úlohu komplikujú.

Viac o téme: RuskoČínaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu