Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

KORONAVÍRUS Británia neočakáva uvoľnenie opatrení, počet infikovaných naďalej stúpa

Britský minister zahraničných vecí Dominic Raab Zobraziť galériu (2)
Britský minister zahraničných vecí Dominic Raab (Zdroj: SITA/Pippa Fowles/10 Downing Street via AP)

LONDÝN - Britská vláda neočakáva, že by tento týždeň mohlo nastať uvoľnenie opatrení zavedených na zabránenie šírenia nákazy koronavírusom SARS-CoV-2. Informovala o tom v utorok na svojej webovej stránke stanica Sky News s odvolaním sa na britského ministra zahraničných vecí Dominica Raaba.

Raab v pondelok povedal, že údaje prinášajú isté "pozitívne znamenia", ktoré ukazujú, že "v tomto boji začíname vyhrávať". Upozornil však, že krajina ešte vrchol pandémie neprekonala. Raab je poverený zastupovaním britského premiéra Borisa Johnsona, ktorý sa zotavuje z ochorenia COVID-19. Vláda má vo štvrtok posúdiť, či platnosť opatrení v súvislosti s obmedzením pohybu osôb predĺži. Opatrenia zaviedla ešte 23. marca.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.


Ministri si podľa svojich vyjadrení chcú byť predtým, než opatrenia zmiernia, istí, že Spojené kráľovstvo vrchol prekonalo. Raab takisto vzdal hold obyvateľom, ktorí rešpektovali odporúčania vlády a zostali počas veľkonočného víkendu doma. Británia v pondelok evidovala 88.821 ľudí infikovaných koronavírusom SARS-CoV-2. Ochoreniu COVID-19, ktoré je týmto vírusom spôsobované, v krajine podľahlo 11,329 ľudí.

Koronavírus zaznamenali už v 92 domovoch sociálnych služieb

Britské úrady evidujú šírenie ochorenia COVID-19 už v 92 domovoch sociálnych služieb. Hovoria preto o "narastajúcej kríze", uviedla v utorok spravodajská televízia Sky News Podľa profesora Chrisa Whittyho, hlavného poradcu britskej vlády pre zdravotníctvo, sa nákaza preukázala vo vyše 13 percentách takýchto zariadení. "Ak existuje podozrenie o šírení nákazy, okamžite sa pristupuje k testovaniu, aby sa šírenie choroby potvrdilo alebo vyvrátilo," uviedol Whitty. Dodal, že v domovoch by uvítal vyšší počet testov.

KORONAVÍRUS Británia neočakáva uvoľnenie
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Alberto Pezzali)

Obavy z vzniku nových ohnísk epidémie prichádzajú po tom, ako v domove sociálnych služieb v meste Stanley neďaleko Newcastlu zomrelo 13 ľudí s príznakmi ochorenia COVID-19. Po pozitívnom teste zomrelo deväť ľudí aj v domove Wren Hall Nursing Home v Nottinghamshire v strednom Anglicku.

Viac o téme: Veľká BritániaKoronavírusDominic Raab
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu