Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Počet prípadov nákazy koronavírusom prekročil celosvetovo číslo 450-tisíc

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Vincent Yu)

PARÍŽ - Počet zaregistrovaných prípadov nákazy novým druhom koronavírusu od vypuknutia pandémie presiahol vo svete číslo 450.000. Vyplýva to z výpočtu tlačovej agentúry AFP, ktorý vychádza zo zverejnených oficiálnych údajov.

Informoval o tom v stredu zmienený spravodajský zdroj. Najmenej 450.876 prípadov infekcie koronavírusom SARS-CoV-2 vrátane 20.647 úmrtí hlásili úrady zo 182 krajín a teritórií, najmä z Číny, kde je dosiaľ 81.218 prípadov nákazy, z ktorých 3821 sa skončilo úmrtím. Na druhom mieste je Taliansko so 74.386 prípadmi nákazy, z ktorých 7503 viedlo k úmrtiu pacientov. Táto európska krajina je v súvislosti s pandémiou COVID-19 globálne najviac postihnutou.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.


Už vyše tri miliardy ľudí v takmer 70 krajinách a teritóriách celého sveta požiadali svoje vlády, aby mohli zostať doma. Toto opatrenie má zastaviť pandémiu, ktorá sa šíri po celej planéte. Väčšina dotknutých krajín vrátane Argentíny, Británie, Francúzska, Indie a Talianska, ako aj mnohých štátov USA zaviedla povinné opatrenia na obmedzenie pohybu ľudí. Ďalšie krajiny zaviedli aj zákazy vychádzania, karantény a rôzne iné odporúčania zamerané proti združovaniu sa ľudí.

Viac o téme: ĽudiaUSAČínaTalianskoKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu