Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS V Južnej Kórei pribudlo 104 nových prípadov nákazy koronavírusom

(Zdroj: SITA/Kim Jong-taek/Newsis via AP)

SOUL - Južná Kórea potvrdila vo štvrtok 104 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, čím ich počet stúpol na 9241. Chorobe COVID-19, ktorú vírus spôsobuje, podľahlo za posledných 24 hodín šesť ľudí, čím sa počet úmrtí na toto ochorenie zvýšil na 132. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na Kórejské centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (KCDC).

Zo 104 nových prípadov nákazy v Južnej Kórei sa až 57 osôb infikovalo v zahraničí a prítomnosť SARS-CoV-2 u nich bola zistená po návrate do vlasti. KCDC uvádza, že za uplynulých 11 dní pribudlo vyše 200 infekcií spojených s ľuďmi, ktorí prišli zo zahraničia.

Úrady preto zintenzívnili hraničné kontroly v snahe zabrániť opätovnému prieniku vírusu do krajiny. Podľa agentúry Jonhap osobám prichádzajúcim zo zahraničia krajina nepovolí vstup na svoje územie, pokiaľ nebudú mať nainštalovanú mobilnú aplikáciu na samoizoláciu.

Prvé úmrtie na respiračné ochorenie spôsobované novým koronavírusom hlásili z Južnej Kórey pred mesiacom. Väčšinu z doterajších obetí tvoria starší pacienti trpiaci aj inými ochoreniami. Približne 7700 z potvrdených prípadov v Južnej Kórei súvisí s náboženskou sektou Sinčchondži v meste Tegu a jeho okolí. Viac ako 740 ľudí testovali pozitívne v ľudnatej metropolitnej oblasti Soulu, kde žije približne polovica z juhokórejskej 51-miliónovej populácie.

Viac o téme: Južná KóreaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu