Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Všetkých Britov na cestách v zahraničí úrady vyzvali na okamžitý návrat domov

(Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Počet úmrtí na nový koronavírus stúpol v Británii v pondelok, teda za jediný deň, o 54. Celkovo tak v tejto ostrovnej krajine evidujú už 335 obetí na životoch. V pondelok večer o tom informovala stanica Sky News na svojej webovej stránke. Všetkých Britov, ktorí sú práve na cestách v zahraničí, vláda vyzvala, aby sa okamžite vrátili do vlasti.

Britské ministerstvo zahraničných vecí vyzvalo, aby sa britskí turisti a cestujúci na krátkom pobyte v cudzine vrátili domov, kým sú ešte dostupné komerčné lety. Cestovanie v zahraničí je čoraz zložitejšie, lebo krajiny zatvárajú svoje hranice, aerolínie pozastavujú lety, letiská sa takisto zatvárajú, začínajú platiť zákazy opustiť krajiny a dennodenne sa vo svete zavádzajú aj ďalšie obmedzenia, varovalo britské ministerstvo zahraničných vecí.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Premiér Boris Johnson zvažuje zavedenie prísnejších opatrení na spomalenia šírenia vírusu, keďže tisíce ľudí v Británii ignorujú príslušné odporúčania vlády. Najviac úmrtí evidujú v Anglicku, kde ich celkovo potvrdili už 303.

V pondelok ráno o 09.00 h miestneho času hlásilo britské ministerstvo zdravotníctva a sociálnych vecí 6650 pozitívne testovaných na nový koronavírus v celom Spojenom kráľovstve - bol to nárast prípadov o 967 oproti predchádzajúcemu dňu.

Viac o téme: NávratZahraničieBritániaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu