Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Výrazný pokles znečistenia ovzdušia v severnom Taliansku: VIDEO ako dôkaz!

Pandémia koronavírusu ovplyvňuje aj znečisťovanie ovzdušia, ktoré v Taliansku drasticky kleslo.
Pandémia koronavírusu ovplyvňuje aj znečisťovanie ovzdušia, ktoré v Taliansku drasticky kleslo. (Zdroj: gettyimages.com, Twitter.com/Santiago Gassó)

RÍM - Po najnovších číslach je evidentné, že Taliansko je koronavírusom paralyzované najviac zo všetkých európskych krajín. Za seba hovoria aj čísla nakazených a zomrelých. Taliansko totiž eviduje už takmer 25-tisíc nakazených a viac ako 1800 ľudí tomuto vírusu už v Taliansku podľahlo. Masívna karanténa a uzavretie krajiny má za následok aj ďalšiu, no pre životné prostredie pozitívnu vec.

Už počas minulých týždňov aj samotná NASA evidovala pokles znečistenia v dôsledku koronavírusu. To bolo pozorovateľné aj v oblasti Číny, kde nákaza prepukla prvotne. Istý pracovník Fei Liu, ktorý sa v NASA venuje kvalite ovzdušia, povedal, že je to prvýkrát, čo videl taký dramatický pokles znečistenia v takej širokej oblasti kvôli konkrétnej udalosti. Severné Taliansko je zrejme po Číne v podobnej situácii. O situácii v Taliansku dokonca informuje aj web The Science Times.

Ďalší výskumný pracovník NASA Santiago Gassó teraz na sociálnej sieti Twitter uverejnil snímky, ktoré majú dokazovať dramatický pokles znečistenia v oblasti severného Talianska. Obrázky v tweete ukazujú emisie oxidu dusičitého zo 7. marca a 7. februára 2020. Santiago ale píše, že údaje ešte potrebujú formálnejšie overenie.

Viacerí sa zhodujú, že pokles znečistenia ovzdušia je určite pozitívna vec, no už podstatne horšia je príčina tohto poklesu. Taliani sú totiž v prísnej karanténe kvôli dramaticky sa vyvíjajúcej krivke nakazených koronavírusom v krajine. Evidujú už totiž takmer 25-tisíc prípadov a počet obetí zrejme bude atakovať 2000 prípadov.

Viac o téme: MapaTalianskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu