Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Stopka aj pre taxislužby: Rezort dopravy posilnil prevenciu proti šíreniu nákazy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ministerstvo dopravy a výstavby SR (MDV) zaviedlo ďalšie preventívne opatrenia proti šíreniu koronavírusu v nadväznosti na uznesenie vlády. Od pondelka 16. marca od 6:00 nebudú počas dvoch týždňov fungovať autoškoly a pozastavená je aj činnosť taxislužieb. Ako rezort dopravy v pondelok informoval, uzavreté budú aj prevádzky pracovísk emisnej kontroly, kontrol originality a montáže plynových zariadení. Pracovať nemajú ani prevádzkovatelia školiacich stredísk základnej kvalifikácie a pravidelného výcviku niektorých vodičov.

"V zozname povolených prevádzok a služieb nefigurujú taxislužby, ktoré majú byť od platnosti tohto opatrenia, teda od 6:00 dnešného dňa (16. marca) pozastavené," uviedol rezort dopravy. Ministerstvo už v tejto súvislosti kontaktovalo orgány krízového riadenia s cieľom objasniť a prípadne upraviť postavenie taxislužieb, avšak do prípadného udelenia výnimky musia byť taxislužby pozastavené.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Verejnosť upozorňujeme, že sú skrátené úradné hodiny okresných úradov a vstup do ich priestorov je povolený len s rúškom. Upravené úradné hodiny platia aj v podateľni MDV SR. V súvislosti s mimoriadnou situáciou na Slovensku budú stránkové hodiny v dňoch 16. 3. – 27. 3. 2020 pre verejnosť obmedzené na čas od 9:00 do 12:00," dodalo ministerstvo dopravy. Zároveň vyzýva občanov, aby v komunikácii s ministerstvom používali dostupné elektronické prostriedky.

Viac o téme: DopravaAutoškolySlovenskoKoronavírusTaxislužby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu