Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šokujúca správa z Prahy! Taxikár nakazil koronavírusom desať ľudí, ďalších 96 je v karanténe

UBER je legálny vo Veľkej Británii Zobraziť galériu (2)
UBER je legálny vo Veľkej Británii

PRAHA – Koronavírusom sa nakazil taxikár spoločnosti Uber. Po hlavnom meste vozil 96 ľudí, ktorí sú teraz v karanténe. Podľa tn.cz malo desať pasažierov pozitívny test na koronavírus. Zdravotný stav vodiča, ktorý navyše trpí chronickým ochorením, sa v stredu výrazne skomplikoval a musel byť prevezený na JIS v Nemocnici na Bulovke.

Ešte v utorok večer popisoval vodič Uberu, ako nový typ koronavírusu pôsobí na jeho telo. V stredu večer však skončil podľa námestníka ministra zdravotníctva Romana Prymulu na jednotke intenzívnej starostlivosti v Nemocnici na Bulovke: „V jednom prípade došlo ku zhoršeniu, je to v kategórii zhoršenie vyžadujúce JIS,“ uviedol pre televíziu Nova námestník. O deň neskôr Nemocnica Na Bulovke uviedla, že mužov stav navyše komplikuje chronické ochorenie.

Všetci pasažieri, ktorých vodič viezol, skončili podľa premiéra Andreja Babiša v karanténe: „Vypátrali sme 96 ľudí, s ktorými prišiel do kontaktu. Všetci sú v karanténe, u dvoch čakáme na vzorky,“ uviedol v televízii Nova Babiš s tým, že ide o zákazníkov z Nemecka. 

Andrej Babiš
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

Len nádcha, ale potom kolaps

„Hlavný rozdiel oproti klasickým chrípkam alebo angínam je taký, že ten nástup je neskutočne rýchly. Najskôr to bolo všetko v pohode. Poviete si, že je to len nádcha, a zrazu príde kolaps,“ uviedol už v utorok pre televíziu sám vodič. Nakaziť sa mohol práve od turistov z Nemecka, ktorých ubytoval. Okrem taxikárčenia totiž aj prenajíma byt prostredníctvom Airbnb. „Zostanete doma dva dni, potom idete do práce, pretože sa vám uľaví. V piatok som šiel znova voziť. Jazdil som asi päť hodín a potom mi obrovsky vyletela teplota. Odvozil som asi 50 jázd, pričom niekedy boli dvaja alebo traja klienti naraz,“ popísal, ako fungoval predtým, než sa dostal na Bulovku s podozrením na nákazu. Teraz leží na JIS-ke. 

Viac o téme: TaxikárPrahaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu