Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Počet nakazených v Rakúsku stúpol na 302, infikovala sa aj Slovenka

Rakúsky kancelár Sebastian Kurz Zobraziť galériu (2)
Rakúsky kancelár Sebastian Kurz (Zdroj: SITA/AP Photo/Ronald Zak)

VIEDEŇ - Na 302 sa v Rakúsku vo štvrtok zvýšil počet ľudí nakazených koronavírusom. Informovala o tom agentúra APA s tým, že v stredu bolo ešte hlásených 246 potvrdených prípadov.

Tirolsko v stredu potvrdilo, že vírusom sa infikovala aj Slovenka pracujúca v obci Berwang, informovali rakúska verejnoprávna stanica ORF a regionálny webový portál Meinbezirk.at. Žena začiatkom marca navštívila lyžiarske stredisko Ischgl, kde sa nakazila. Toto stredisko bude od soboty na dva týždne zatvorené, oznámil v stredu tirolský hajtman Günther Platter.

Najviac prípadov infikovaných osôb hlásila spolková krajina Tirolsko (81). Nasledujú Viedeň (58), Dolné Rakúsko (51), Horné Rakúsko (50), Štajersko (27), Vorarlbersko (15), Salzbursko (13), Burgenland (4) a Korutánsko (3).

Hraničný prechod v Rakúsku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Kerstin Joensson)

Spolkový minister zdravotníctva Rudolf Anschober vzhľadom na vysoký nárast nových prípadov nákazy vo štvrtok pre médiá uviedol: "V súčasnosti sa nachádzame v procese veľmi silného nárastu (prípadov)... Ak by sa táto krivka naďalej vyvíjala takýmto spôsobom, už o týždeň by sme mali veľmi, veľmi vysoké čísla. Preto ide o to, aby sme dosiahli spomalenie (šírenia nákazy)."

Ak sa počet nakazených bude naďalej zvyšovať, dôjde okrem uzavretia škôl - čo začne platiť budúci týždeň - i k ďalším obmedzeniam, potvrdil okrem iných zodpovedných predstaviteľov aj minister vnútra Karl Nehammer. V súvislosti so situáciou okolo koronavírusu bolo vydané nariadenie, ktoré všetkým 25.000 policajtom v Rakúsku zrejme až do konca apríla neumožňuje čerpať dovolenku. Informoval o tom najprv denník Österreich na svojej internetovej stránke a pre agentúru APA to následne potvrdilo aj ministerstvo vnútra.

"Ak bude v posudzovaní aktuálnej situácie viditeľné zlepšenie, dôjde k prehodnoteniu situácie," citovali z policajného príkazu noviny Österreich. Testovaných bolo v Rakúsku doteraz 5869 ľudí. Z choroby Covid-19, ktorú vírus spôsobuje, sa už vyliečili štyri osoby - dve v Tirolsku a dve vo Viedni. Na celom svete sa koronavírusom infikovalo 126.258 ľudí, z čoho 80.932 evidujú v Číne.

Viac o téme: RakúskoSlovenkaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu