Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Trump opäť čelí kritike EÚ: Von der Leyenová a Michel odsúdili jednostranné rozhodnutie USA

Ursula von der Leyenová
Ursula von der Leyenová (Zdroj: SITA/AP Photo/Olivier Matthys)

BRUSEL - Svet potrebuje skôr spoluprácu ako jednostranné opatrenia v podobe zákazov cestovania. Uviedli to vo štvrtok predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová a predseda Európskej rady Charles Michel v reakcii na rozhodnutie amerického prezidenta Donalda Trumpa zakázať vstup do Spojených štátov Európanom, aby sa obmedzilo šírenie pandémie spôsobenej novým koronavírusom.

"Koronavírus je globálna kríza, ktorá nie je obmedzená na žiadny kontinent a vyžaduje si skôr spoluprácu než jednostranné kroky. Európska únia nesúhlasí s tým, že rozhodnutie USA o zákaze cestovania bolo prijaté jednostranne a bez konzultácie," uviedli von der Leyenová a Michel v spoločnom vyhlásení.

Obaja zároveň zdôraznili, že Európska únia prijíma dôrazné opatrenia na obmedzenie šírenia vírusu. Michel už predtým oznámil, že členské krajiny EÚ ešte vo štvrtok zhodnotia situáciu, ktorá nastala po Trumpovom rozhodnutí zakázať vstup Európanov do Spojených štátov, aby sa obmedzilo šírenie pandémie spôsobenej novým koronavírusom. Mimoriadne stretnutie kľúčových členov kolégia komisárov zvolala v tejto súvislosti aj von der Leyenová.

Viac o téme: USADonald TrumpKoronavírusUrsula von der LeyenováCharles Michel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu