Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Česká lekárka nachytala ministra pri lži o koronavíruse: Ten sa musel ospravedlniť

Český minister zdravotníctva Adam Vojtěch
Český minister zdravotníctva Adam Vojtěch (Zdroj: TASR/AP Photo/Virginia Mayo)

PRAHA - Český minister zdravotníctva Adam Vojtěch musí vysvetliť svoje tvrdenie o nakazenej lekárke - na piatkovej tlačovej konferencii uviedol, že chybne odoberala vzorku a tým sa nakazila. Lekárka však neskôr Vojtěchovo tvrdenie vyvrátila a minister sa v sobotu predpoludním ospravedlnil, informuje webová stránka televízie Nova.

Išlo o prípad testovania na koronavírus v súkromnom laboratóriu Tilia, kde odhalili aj dva prípady nakazenia. Minister Vojtěch uviedol, že lekárka pri odbere urobila chybu a sama tak musí byť v karanténe v pražskej nemocnici Na Bulovke.

"U druhého pozitívneho prípadu, pána, ktorý nekontaktoval krajskú hygienickú stanicu ani lekára a toto laboratórium si vyhľadal, šiel tam osobne nechať sa otestovať, odobrala ho zamestnankyňa, ktorá má toto na starosti v tomto súkromnom laboratóriu. A podľa všetkého odobrala vzorky veľmi neštandardným spôsobom tak, že pani doktorka je teraz v karanténe Na Bulovke, pretože tam je veľké riziko, že sa nakazila od tohto pacienta, ktorý nakoniec bol pozitívny," uviedol podľa TV Nova doslova minister zdravotníctva.

Lekárka však tieto slová ministra absolútne a striktne vylúčila. "V karanténe som nebola a nie som, moje vzorky vyšetrované neboli. Teším sa dobrému zdraviu a ocenila by som upokojenie súčasnej situácie," uviedla lekárka Soňa Peková vo vyhlásení na facebookovom profile laboratória. Minister zdravotníctva Adam Vojtěch sa v sobotu dopoludnia na svojom Twitteri ospravedlnil, uviedla TV Nova.

Viac o téme: LekárkaMinister zdravotníctvaKlamstvoPrahaKoronavírusAdam Vojtěch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu