Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pekelný let bez prerušenia: Štyria cestujúci v lietadle spoločnosti Ryanair skolabovali na palube!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Harris DeWoskin, WSB-TV)

EDINBURG – Shaun Pinkerton (27) nastúpil do lietadla spoločnosti Ryanair smerujúceho z Budapešti do Edinburgu. Krátko po vzlete ho zachvátila slabosť a skolaboval rovnako ako traja ďalší spolucestujúci. Jedna z nich, tínedžerka dokonca potrebovala resuscitáciu!

Rekreanti sa v nedeľu večer vracali z Budapešti do Edinburgu. Zrazu sa v lietadle začali problémy. Shaun Pinkerton uviedol, že už počas vzletu sa na palube spustil zvukový alarm, ale lietadlo podľa plánu vyštartovalo o 21.50. Asi hodinu po vzlete odpadlo 17-ročné dievča a potrebovalo umelé dýchanie. Potom omdlel druhý a tretí človek, napokon aj Shaun Pinkerton. 

Pekelný let bez prerušenia:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/A. C.)
Uviedol, že keď sa prebral z bezvedomia, mal pocit, že vidí scénu z nejakého filmu. „V uličke stáli ľudia, ktorí dávali odpadnutým umelé dýchanie, a mali so sebou obrovské kyslíkové fľaše. Ja som bol bezvládny a potreboval som kyslíkovú masku. Potom som dostal šok a úplne som sa roztriasol.“ Let však napriek tomu nebol odklonený na najbližšie letisko. Namiesto toho posádka vytiahla kyslíkové fľaše, aby pomohla postihnutým cestujúcim, ktorí sedeli v prednej a strednej časti lietadla. K výpovedi mladého Škóta sa pridal aj Maďar Attila Markovics, ktorý žije v Škótsku a v Maďarsku bol navštíviť príbuzných. „Videl som zúfalo pobehujúcu posádku, ktorá zdvíhala odpadnutých, usádzala ich do kresiel a oživovala kyslíkom.“ 
Pekelný let bez prerušenia:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/A. M.)
Pre veľké turbulencie si však všetci museli sadnúť. Vzápätí zamdlel ďalší muž a museli ho pripojiť na kyslíkovú fľašu, povedal Attila. Ďalší maďarský cestujúci, ktorý si želal zostať v anonymite, uviedol, že sa počas letu necítil dobre.

Pinkerton, vedúci autodielne z Edinburgu bol pred dramatickým letom na štvordňovej dovolenke s priateľmi. V nasledujúcich mesiacoch má rezervované výlety do Poľska a Madridu. „Som mladý, často lietam a vždy je všetko v poriadku. Pri tomto lete sa však stalo niečo vážne, ľudia sa obávali, že na palube nie je dostatok kyslíka,“ uviedol Pinkerton. Vďaka tomuto incidentu dostal strach a nevie, či ešte niekedy nastúpi do lietadla, no dodal, že už podal sťažnosť na spoločnosť Ryanair.

Pekelný let bez prerušenia:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: pixabay.com)

Hovorca leteckej spoločnosti Ryanair uviedol pre denník The Independent: „Posádka tohto letu z Budapešti do Edinburgu (31. januára) požiadala o lekársku pomoc po pristátí potom, čo na palube skolabovali dvaja pasažieri. Lietadlo pristávalo normálne a zdravotníci si prevzali týchto klientov, aby sa o nich postarali.“ Ryanair zdôraznil, že s lietadlom bolo všetko v poriadku a nedošlo k poruche.
Letisko v Edinburgu potvrdilo, že posádka požiadala o poskytnutie prvej pomoci, zdravotníci čakali na letisku už pred pristátím lietadla.

Ryanair na žiadosť o detaily o "pekelnom lete" zatiaľ nereagoval.

Viac o téme: RyanairBudapešťEdinburgNedostatok kyslíkaKyslíkové fľaše
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu