Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nemecko zažíva hrôzu: V mestečku sa dnes opäť strieľalo

(Zdroj: SITA/Sebastian Gollnow/dpa via AP)

ROT AM SEE - V mestečku Rot am See v nemeckej spolkovej krajine Bádensko-Württembersko, kde muž v piatok zastrelil v miestnej reštaurácii šiestich ľudí, v sobotu opäť padli výstrely. Oznámila to policajné prezídium v Aalene.

Hlásenie o streľbe dostala polícia okolo 10.45 h. Po príchode na miesto sa ukázalo, že v jednom z bytov sa zabarikádoval muž. Príslušníkom špeciálnej zásahovej jednotky (SEK) sa ho zakrátko podarilo zadržať.

Hlásenie o streľbe dostala polícia okolo 10.45 h. Na ulici strieľal 38-ročný muž, ktorý následne vošiel do svojho bytu. Keďže podozrivého nebolo možné kontaktovať, príslušníci špeciálnej zásahovej jednotky (SEK) ho zadržali. Po zadržaní sa ukázalo, že muž je v zlom psychickom stave a na základe rozhodnutia sudcu bol prijatý na špeciálnu kliniku. Pri prehliadke jeho bytu sa našli plynové pištole a vzduchovky.

K zraneniu ďalších osôb nedošlo. Polícia predbežne vylúčila súvislosť sobotňajšieho prípadu s piatkovou streľbou, pri ktorej 26-ročný nemecký občan zavraždil tri ženy a troch mužov patriacich k jednej rodine.

Viac o téme: ObeteStreľbaNemeckoRot am See
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu