Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Po vražde Heleny (†47) sa zdvihla vlna solidarity: FOTO Novoročný zázrak pre jej tri deti

Manželia Helena a Miloslav. Zobraziť galériu (3)
Manželia Helena a Miloslav. (Zdroj: FB/Miloslav D.)

RYCHNOV NAD KNĚŽNOU – Českom v prvej polovici júla otriasla vražda v reštaurácii. Miloslav D. (49) 11. júla v Rychnove nad Kněžnou zastrelil svoju o dva roky mladšiu ženu Helenu. Tri deti tak zostali bez mamy. Tragédia viedla k založeniu transparentného účtu pre súrodencov. Zbierka sa už skončila, v priebehu pár mesiacov sa v prepočte vyzbieralo skoro 126-tisíc eur.

K beštiálnemu činu došlo v jednej z reštaurácii na námestí v Rychnove nad Kněžnou. Miloslav D. sa stretol s manželkou Helenou, nečakane na ňu vytiahol zbraň a stisol spúšť. Pištoľ mal v legálnej držbe. Žena zomrela po prevoze do nemocnice. Súrodenci Dominika (22), Nikol (18) a Patrik (12) zostali bez rodičov.

Keď na miesto činu dorazili policajti, Miloslav D. sa im k činu priznal.
Zobraziť galériu (3)
Keď na miesto činu dorazili policajti, Miloslav D. sa im k činu priznal.  (Zdroj: Facebook:M.D.)

Miloslav sa priznal k vražde svojej ženy (†47): FOTO Mrazivá spoveď dcéry, roky ich týral

Miloslav D. čelí obvineniu z vraždy, na verdikt čaká vo väzbe. V prípade odsúdenia mu hrozí až 18-ročný trest odňatia slobody. „Motívom mužovho činu boli s najväčšou pravdepodobnosťou predošlé dlhodobé manželské nezhody,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Ivana Ježková.

Na snímke zosnulá Helena a Miloslav, ktorému v prípade odsúdenia hrozí až 18-ročný trest odňatia slobody.
Zobraziť galériu (3)
Na snímke zosnulá Helena a Miloslav, ktorému v prípade odsúdenia hrozí až 18-ročný trest odňatia slobody.  (Zdroj: FB/Miloslav D.)

Na Heleninom (†47) pohrebe zazneli mrazivé slová: Kňaz opísal vraždu, tri deti prišli o mamu

Mesto Rychnov nad Kněžnou krátko po tragédii založilo verejnú zbierku pre deti, ktoré prišli o rodinu. Jej cieľom bolo podporiť súrodencov, ktorí sa zo sekundy na sekundu ocitli v zložitej životnej situácii. Zbierka bola ukončená na Silvestra.

Po vražde Heleny (†47)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Žijeme Rychnovem)

„Dnes (31. 12.) končí verejná zbierka, ktorú sme založili vlani v júli na podporu pozostalých detí po tragickej vražde v reštaurácii. Podarilo sa vyzbierať neuveriteľných 3 199 552 Kč (takmer 126-tisíc eur). Na transparentnom účte je 2126 položiek (platieb). Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli. Nijaká čiastka nie je malá. Ukázali sme silu, ukázali sme, že svet môže byť ešte v poriadku,“ píše sa na sociálnej sieti mesta. „Peniaze deťom maminku nikdy nevrátia, ale priali by sme si, aby im dali možnosť doštudovať a naštartovať svoj život, ako si zaslúžia.“

Viac o téme: VraždaZbierkaRychnov nad Kněžnou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu