Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Majú útočníka s nožom: Holandská polícia chytila podozrivého z piatkového útoku v Haagu

Incident sa odohral v nákupnej štvrti v holandskom Haagu
Incident sa odohral v nákupnej štvrti v holandskom Haagu (Zdroj: Twitter/ @regio15)

HAAG – Holandská polícia v sobotu zatkla muža (35), ktorý je podozrivý, že v piatok v centre Haagu napadol nožom troch tínedžerov. Policajti na Twitteri uviedli, že zatknutý nemá nijaké trvalé bydlisko a že sa ho chystajú vypočuť. V nedeľu uviedli, že doteraz neobjavili nijaké znaky teroristického motívu.

Pri útoku nožom na nákupnom bulvári v Haagu bolo zranených niekoľko ľudí. Polícia už vypočula aj troch zranených, ktorí sa navzájom nepoznali. Pri útoku utrpel zranenie trinásťročný chlapec a dve pätnásťročné dievčatá. Po ošetrení ich ešte v piatok všetkých prepustili z nemocnice.Policajná hovorkyňa Marije Kuiperová uviedla, že polícia nasadila všetky sily, aby útočníka dolapila.  Podľa nej vyšetrovatelia zatiaľ sledujú niekoľko hypotéz vzhľadom na útočníkovu identitu a motív. Doteraz neobjavili nijaké známky teroristického motívu.

Hrozivý incident v Haagu: Muž útočil nožom, hlásia zranených

Útok na haagskom bulvári Grote Marktstraat sa v piatok odohral v čase, keď tam vzhľadom na ohlásené zľavy pri príležitosti takzvaného čierneho piatka nakupovalo veľké množstvo ľudí. Stal sa len niekoľko hodín neskôr po útoku muža s nožom na londýnskom moste London Bridge, ktorý zavraždil dvoch ľudi. Polícia, ktorá ho na mieste zastrelila, útok označila za terorizmus.

Viac o téme: Tínedžeri HaagBezdomovecNôž traja ranení
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu