Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Dráma v pražskom obchodnom centre: Čech mal dobodať cudzinca tmavej pleti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: Čt 24)

PRAHA - V pražskom obchodnom centre Flora dobodal vo štvrtok cudzinca tmavej pleti český občan. Bodol ho do krku a ďalších častí tela, je ťažko zranený. Útočníka zadržala ochranka jedného z obchodov a odovzdala polícii, informoval spravodajský portál Novinky.cz.

"Incident sa začal ešte v priestore metra, muži do seba začali strkať," opísal Novinkám situáciu hovorca pražskej polície Jan Daněk. Incident podľa neho potom vyvrcholil v obchodnom centre, kam vedie z vestibulu metra priamy vstup. "Jeden z mužov druhého bodol," potvrdil Daněk.

Útok sa odohral na prvom podzemnom podlaží, všade na podlahe bola krv. Policajti časť obchodného centra uzavreli. Zranenému mužovi pomáhali pred príchodom záchranky okoloidúci, ktorí sa snažili zastaviť krvácanie na krku.

Muž, ktorého zadržali, je podľa hovorcu polície český občan. Informáciu redaktora denníka Práva, že dobodaný muž je tmavej pleti, hovorca polície ale nepotvrdil. Rovnako tak vraj zatiaľ nemožno hovoriť o rasovo motivovanom útoku. Portál Novinky.cz predtým informoval, že na cudzinca zaútočili zrejme dvaja páchatelia, že jedného zadržala ochranka a druhý zrejme utiekol.

Viac o téme: DobodaniePrahaFlora
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu