Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Davová panika v Brazílii: Deväť ľudí zahynulo počas tlačenice na pouličnej párty

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SAO PAOLO - Deväť ľudí bolo v nedeľu ušliapaných na smrť počas hromadnej paniky, ktorá vypukla počas nočnej pouličnej párty v brazílskom Sao Paule. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady.

Ďalších sedem osôb utrpelo zranenia, ktoré si vyžiadali hospitalizáciu. K tlačenici došlo v dôsledku policajnej operácie v chudobnej štvrti Paraisopolis. Policajti prenasledovali dvoch mužov na motorkách, ktorí na nich začali strieľať. Podozrivým sa podarilo zamiešať medzi účastníkov pouličnej hip hopovej párty, na ktorej bolo približne 5000 ľudí. Niektorí z nich začali hádzať kamene a fľaše na policajtov, ktorí voči výtržníkom nasadili slzotvorný plyn.

V dôsledku toho vypukla v dave oslavujúcich panika. Ľudia sa pokúšali ujsť úzkymi uličkami, niektorí však boli počas chaosu ušliapaní. Deväť osôb vyhlásili za mŕtvych po prevoze do nemocnice. Bezprostredne nebolo jasné, či sa dvojicu mužov, ktorých policajti prenasledovali, podarilo zadržať. Polícia ubezpečuje, že jej zásah voči účastníkom párty bol primeraný okolnostiam. 

Viac o téme: PanikaBrazíliaPouličná párty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu