Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Desivý nález 39 tiel v návese kamióna: Polícia pátra po dvoch bratoch (34, 40) zo Severného Írska

Polícia pátra po 40-ročnom Ronanovi Hughesovi a jeho 34-ročnom bratovi Christopherovi Hughesovi Zobraziť galériu (3)
Polícia pátra po 40-ročnom Ronanovi Hughesovi a jeho 34-ročnom bratovi Christopherovi Hughesovi (Zdroj: SITA/AP/Essex Police)

LONDÝN - Britská polícia pátra v súvislosti s vyšetrovaním úmrtia 39 ľudí, ktorých našli mŕtvych minulý týždeň v návese kamióna v anglickom grófstve Essex, po dvoch bratoch zo Severného Írska. Informovala o tom v utorok agentúra AP.

Polícia pátra po 40-ročnom Ronanovi Hughesovi a jeho 34-ročnom bratovi Christopherovi Hughesovi. Obaja muži pochádzajú z mesta Armagh v Severnom Írsku a majú prepojenia na Írsko. Oboch mužov hľadajú v súvislosti s podozrením so zabitia a obchodovania s ľuďmi. Detektív Stuart Hooper z essexskej polície uviedol, že objavenie bratov Hughesovcov "je pre vyšetrovanie kľúčové".

Desivý nález 39 tiel
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/Alastair Grant)

Vodiča kamióna, 25-ročného Mauricea Robinsona zo Severného Írska, obvinili v súvislosti s kauzou zo zabitia v 39 prípadoch, zo sprisahania s cieľom obchodovania s ľuďmi, zo sprisahania s cieľom napomáhať nelegálnej migrácii a z prania špinavých peňazí. Na Robinsona zároveň uvalili väzbu do 25. novembra, keď je v pláne pojednávanie na londýnskom trestnom súde Old Bailey.

Tragédia neďaleko Londýna

Telá 39 osôb objavili v stredu vo vychladenom kontajnerovom návese kamióna v priemyselnom parku Waterglade v meste Grays v grófstve Essex, neďaleko Londýna. Miestna polícia najprv vyhlásila, že všetky obete sú čínski občania. V piatok však britské médiá priniesli informáciu, že prinajmenšom tri obete — dve ženy a jeden muž — by mohli pochádzať z Vietnamu.

Desivý nález 39 tiel
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/UK Pool via AP)

U mnohých obetí sa nenašli doklady totožnosti, čo sťažuje ich identifikáciu. Vietnam v pondelok informoval, že dostal od britských úradov dokumenty o štyroch osobách nájdených v návese kamióna. Dokumenty by mali pomôcť pri identifikácii obetí.

Viac o téme: KamiónSeverné ÍrskoEssex
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu