Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dôležitý posun vo vyšetrovaní ohavného masakru: Identifikovali všetkých 39 mŕtvych z kamióna

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Alastair Grant)

LONDÝN - Britské úrady oficiálne identifikovali všetkých 39 občanov Vietnamu, ktorých telá sa našli 23. októbra v návese kamiónu v priemyselnom parku v anglickom grófstve Essex. Informovala o tom spravodajská televízia Sky News s odvolaním sa na vyhlásenie britskej polície.

"Je to dôležitý krok vo vyšetrovaní, ktorý nám umožňuje spolupracovať s našimi kolegami z vietnamskej polície pri podpore príbuzných týchto obetí," uviedol námestník policajného riaditeľa v grófstve Essex Tim Smith. Ukončenie identifikácie obetí potvrdila aj vietnamská polícia, podľa ktorej pochádzali zo šiestichj provincií.

Telá 31 mužov a ôsmich žien objavili 23. októbra nadránom v kontajnerovom návese kamióna v priemyselnom parku Waterglade v meste Grays ležiacom v anglickom grófstve Essex. Vodiča kamióna, 25-ročného Mauricea Robinsona zo Severného Írska, obvinili zo 39-násobného zabitia, zo sprisahania s cieľom obchodovania s ľuďmi, zo sprisahania s cieľom napomáhať nelegálnej migrácii a z tzv. prania špinavých peňazí.

Viac o téme: KamiónVietnamciVeľká BritániaEssex
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu