Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

ZVRAT vo vražde, ktorá rozdelila Rusov: FOTO Tri sestry zmasakrovali svojho otca, príšerné detaily činu

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: Vkontakte.ru)

MOSKVA – Dievčatá spočiatku tvrdili, že zabíjali v sebaobrane, lebo "despotický a pedofilný" otec ich údajne dlhodobo sexuálne zneužíval a mučil. Aktuálne v prípade nastal zvrat. Tínedžerky svojho rodiča vraj pripravili o život v čase, keď bol pod vplyvom sedatív posadený v kresle. Z uvedeného vyplýva, že čin nespáchali zo sebaobrany.

Kristína mala 19, Angelika 18 a Mária 17 rokov, keď zavraždili svojho 57-ročného otca Michaila Chačaturjana v ich byte v Rusku. Mužovo telo v moskovskom paneláku objavila polícia vlani 27. júla.

M. Chačaturjan
Zobraziť galériu (6)
M. Chačaturjan  (Zdroj: Vkontakte.ru)

Sestry najprv hovorili, že na svojho otca zaútočili kladivom a loveckým nožom. „Napadol vás nožom?“ opýtal sa Márie operátor tiesňovej linky. „Áno,“ zakričala. „Kto otca bodol?“ pokračoval operátor. „Ja,“ reagovala Mária.

Mária
Zobraziť galériu (6)
Mária  (Zdroj: Profimedia)

Keď prebehla rekonštrukcia vraždy, dievčatá svoje výpovede zmenili. „Bol pod sedatívami, užil ich veľa. Ja a Angelika sme sa k nemu priblížili zozadu, ona mala kladivo, ja som mala nôž,“ opísala Mária. Angelika doplnila, že predtým sa zdržiavala v kuchyni, kde otcovi pripravovala jedlo. „Opýtali sme sa našej najstaršej sestry, či nám pomôže. Súhlasila. Otcovi do očí nastriekala slzný sprej,“ opísala Angelika. „Bola som naľavo, Mária napravo. Najprv ho bodla nožom. Vtedy sa prebral. Potom som ho udrela kladivom. Dvakrát,“ dodala.

Angelika
Zobraziť galériu (6)
Angelika  (Zdroj: Profimedia)

Zranený muž však dokázal vyskočiť na rovné nohy. „Spýtal sa: „Čo sa to deje?“ spomína prostredná sestra. Keď sa jej detektív opýtal, či ich otec naozaj netušil, čo sa deje, Angelika mu len prikývla. Tá sa vo svojom svedectve navyše zmienila, že Kristína ho nechcela zabiť. „Kristína sa nás snažila presvedčiť, aby sme to nerobili. Prosila nás: „Nerobte to!“ dodala Angelika.

Kristína
Zobraziť galériu (6)
Kristína  (Zdroj: Profimedia)

Mária, ktorá bola v čase vraždy neplnoletá, by mohla byť odsúdená až na desať rokov. Jej staršie sestry si môžu odsedieť až dvadsať rokov.


Súvisiace: Vražda, ktorá otriasla Ruskom: VIDEO Tri krásne sestry popravili otca, tyran s maskou veriaceho


Tento prípad rozdelil Rusov na dva tábory. Jedni žiadajú, aby si sestry svoje tresty odpykali vo väznici. Druhí vyzývajú tamojšie úrady, aby boli prepustené, lebo konali v sebaobrane. Podľa stanice BBC až 300-tisíc ľudí podpísalo petíciu za ich oslobodenie.

Sestry zavraždili svojho otca.
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: MoskvaOtecVraždaSestryDomáce násilie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu