Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Matka svoje novonarodené dieťa nechcela: FOTO Chytila ho za nožičky a... českí kriminalisti boli otrasení

Vražda dojčaťa v Brne. Zobraziť galériu (3)
Vražda dojčaťa v Brne. (Zdroj: reprofoto/Blesk.cz)

BRNO – Pár dní po vražde trojmesačného dojčaťa v Brne vyplávali na povrch otrasné skutočnosti. Mladá matka sa vraj svojho dieťaťa rozhodla zbaviť, pretože pre ňu predstavovalo prekážku. Spôsob vraždy bol tak brutálny, že aj skúsení kriminalisti mali čo robiť, aby udržali svoje emócie na uzde.

„Žena dieťa zabila v nedeľu o štvrtej popoludní. Potom s ním sedela šesť hodín v aute,“ povedali ženini známi. Tí s ňou žili na okraji spoločnosti v barabizni neďaleko železničnej trate. Vrahyňa si podľa nich nikoho a nič nevážila, často vraj aj fetovala.

Vražda dojčaťa v Brne.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: reprofoto/Blesk.cz)

Keď od jej chladnokrvného činu uplynulo pár hodín, zavolala sanitku. Operátorovi povedala, že „decko sa nehýbe“. Záchranári po príchode na miesto okamžite privolali kriminalistov. „Naši zdravotníci boli na mieste, došlo tam k úmrtiu dojčaťa, a to ešte pred naším príchodom. Už sme bábätku nemohli pomôcť,“ povedala hovorkyňa záchranárov Michaela Bothová.

Vražda dojčaťa v Brne.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: reprofoto/Blesk.cz)

Matka mala svojho potomka chytiť za nohy, rozohnať sa s ním ako s bejzbalovou pálkou, a úmyselne ním udrieť o hranu auta. Išlo o vrak, do ktorého chodila popíjať alkohol čí fetovať. Pohľad na zdevastovanú hlavičku dieťaťa ťažko niesli aj samotní kriminalisti.  

Vražda dojčaťa v Brne.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: reprofoto/Blesk.cz)


Súvisiace: Brutálna vražda trojmesačného bábätka v Brne: FOTO Zabiť ho mala vlastná matka, telo bolo v aute


Keď žena vraždu, ku ktorej sa mala priznať na polícii, spáchala, nebola pod vplyvom drog. V krvi však mala necelé promile alkoholu. „Súd poslal ženu do väzby. Prípad ďalej vyšetrujeme, zisťujeme okolnosti tohto činu,“ povedal policajný hovorca Bohumil Malášek. Žene hrozí trest odňatia slobody až na 20 rokov, no môže dostať aj výnimočný trest.

Viac o téme: AutoBrnoDieťaVražda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu