Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Študent spal v stane, keď sa udialo čosi príšerné: Peklo o štvrtej ráno a smrteľné zovretie v lese

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MOSKVA - Postgraduálny študent na univerzite v Jakutsku, Nikolaj Maksimov (22), prežil na ruskom Ďalekom východe chvíle hrôzy, na ktoré určite nezabudne do konca života. Približne o štvrtej hodine ráno, 1. júla, rozpáral jeho stan medveď hnedý a snažil sa ho odvliecť do lesa. Nebyť rýchlej pomoci jeho spolužiakov, mohol sa tento incident skončiť tragicky. Nakoniec o život prišlo zviera, ktoré bolo zastrelené.

Hubár (†66) telefonoval manželke z lesa: Ak neprídem, zožral ma medveď! Vtipom privolal svoju smrť

"Spal som v stane, keď medveď zaútočil," uviedol Nikolaj pre The Siberian Times. "Zatiahol ma do tajgy, keď sa ostatní členovia expedície zobudili." Prebral ich krik Nikolaja a jeho kamaráta, ktorý s ním spal v stane a ktorý volal o pomoc, držiac obeť za nohu.

Vasilij Kolodeznikov, riaditeľ Ústavu prírodných vied na univerzite, uviedol, že „členovia expedície, ktorí spali v iných stanoch, počuli výkriky a ponáhľali sa na pomoc." Podľa neho dvakrát vystrelili do vzduchu, čím medveďa vyľakali a šelma Nikolaja pustila. Potom zviera zastrelili.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

„Bolo zvláštne, že medveď ignoroval stan so všetkým jedlom expedície a šiel rovno k ľuďom," čudoval sa Kolodeznikov. Nikolaj potreboval kvôli ranám a škrabancom ošetrenie v nemocnici a bol vrtuľníkom prevezený do mesta Magadan, ktoré sa nachádza približne 120 km od jazera Kisi, ktoré študenti počas expedície skúmali a pri ňom aj táborili.

Nikolaj strávil v nemocnici tri dni a potom ho previezli späť do Jakutska, kde sa v novom akademickom roku môže opäť venovať štúdiu.

Viac o téme: StanMedveďútok Rusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu