Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Sekundy od tragédie: VIDEO Kamión cez plnú čiaru predbiehal autobus, životy nevinných viseli na vlásku

Kamionista sa dopustil nebezpečného manévru.
Kamionista sa dopustil nebezpečného manévru. (Zdroj: Youtube/Týdeník Policie)

ČESKÁ TŘEBOVÁ - Za to, že mal vodič kamiónu naponáhlo, životy ostatných účastníkov cestnej premávky viseli na vlásku. Kamionista totiž predbiehal obzvlášť nebezpečným spôsobom. Z videa, ktoré zachytila palubná kamera, sa vám spraví nevoľno.

„Uponáhľanosť vodiča nákladného vozidla bola neuveriteľným hazardom so životmi ďalších účastníkov na ceste I. triedy č. 14 medzi Českou Třebovou a obcou Třebovice,“ povedala policajná hovorkyňa Lenka Vilímková.

Vodičov manéver, ktorý zachytila palubná kamera, sa mohol skončiť tragicky, pretože nie každý vodič si vie zachovať duchaprítomnosť ako šofér osobného auta, ktorý včas zastavil vo svojom jazdnom pruhu na krajnici. Zabránil tak čelnej zrážke s dosiaľ neznámym vodičom nákladiaku s návesom, ktorý predbiehal linkový autobus.


Čítajte aj: Súd vydal kamionistu Jaroslava obvineného z pokusu o vraždu za predbiehanie do Nemecka: Po celý čas plakal


„Preverovaním dopravného skutku zachyteného na videu sa nám dosiaľ nepodarilo zistiť vodiča priestupkového konania. Pokiaľ by ste mali k vodičovi, prípadne k nákladnému vozidlu akékoľvek informácie, prijmeme ich na linke 158,“ vyzvala verejnosť Vilímková.

Incident na videu sa stal 2. augusta desať minút pred pol šiestou ráno v smere od mesta Česká Třebová v Pardubickom kraji.

Viac o téme: KamiónPredbiehanieManéver
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu