Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Extréme nebezpečný manéver! VIDEO Kamionista Jaroslav si v Nemecku vypočul trest

Riskantné predbiehane na ceste B12 v bavorsko-českom pohraničí. Zobraziť galériu (2)
Riskantné predbiehane na ceste B12 v bavorsko-českom pohraničí. (Zdroj: FB/Mr.GermanTruck)

PASOV – Český kamionista, ktorý v bavorsko-českom pohraničí nebezpečne predbiehal, si vo štvrtok vypočul verdikt súdu. Jeho obhajca tvrdí, že ide o veľmi tvrdé rozhodnutie. Rozsudok ešte nie je právoplatný.

Jaroslav Novotný bol odsúdený na dva roky a tri mesiace za úmyselné ohrozenie bezpečnosti v cestnej premávke. „Predovšetkým svojím činom ohrozil na živote niekoľko ľudí,“ povedal hovorca súdu Maxmilian Kitzbichler. Novotný navyše nesmie štyri roky šoférovať, zákaz sa ale týka len Nemecka a nie Česka. Rozsudok nie je právoplatný, obhajca pre 53-ročného muža žiadal podmienečný trest.

Štátne zastupiteľstvo navrhovalo, aby šiel do väzenia na najmenej tri roky a za volant v Nemecku nesmel päť rokov. V auguste ho prokuratúra obvinila z pokusu o vraždu, v októbri súd ale kvalifikáciu zmiernil.

„Ide o veľmi tvrdé rozhodnutie,“ povedal obhajca Novotného Bruno Fuhs po vynesení rozsudku. Tvrdí, že vodič tento čin neplánoval a išlo o "spontánne rozhodnutie".

Kamionista Jaroslav N.
Zobraziť galériu (2)
Kamionista Jaroslav N.  (Zdroj: reprofoto/idnes.cz)

Čítajte aj: Súd vydal kamionistu Jaroslava obvineného z pokusu o vraždu za predbiehanie do Nemecka: Po celý čas plakal

Prípad sa stal tento rok v januári na ceste B12 v Bavorsku v nemecko-českom pohraničí. Novotný iné nákladné auto predbiehal vo chvíli, keď bola premávka v danom smere po krátkom rozšírení na dvojprúdovú opäť zúžená do jedného prúdu. Predbiehajúci kamión sa len veľmi tesne vyhol čelnému stretu s protiidúcimi vozidlami - autobusom a následnou kolónou osobných vozidiel. Riskantný manéver zachytila ​​kamera z kabíny v nákladnom aute, ktorý Novotný predbiehal.

Česko vodiča vydalo do Nemecka k stíhaniu koncom júna.

Viac o téme: NemeckoKamiónPredbiehanieManéver
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu