Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Útok migranta z Kazachstanu v Rusku: Napadnúť mal šéfku volebnej komisie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MOSKVA - Polícia Podmoskovskej oblasti zadržala osobu podozrivú z prepadnutia predsedníčky ruskej Ústrednej volebnej komisie (ÚVK) Elly Pamfilovovej. Informovala o tom v sobotu podľa agentúry RIA Novosti hovorkyňa ministerstva vnútra Irina Volková.

Zadržaný sa narodil v roku 1983 a má pochádzať z jednej z republík Strednej Ázie. Agentúra Interfax s odvolaním sa na nemenovaný zdroj neskôr uviedla, že ide o migranta z Kazachstanu, ktorý sa k činu priznal. Povedal, že do Ruska prišiel pred niekoľkými rokmi a pracoval v rôznych zamestnaniach až dovtedy, kým nestratil svoje doklady. Potom pracoval len príležitostne a bol nútený žobrať a páchať drobné krádeže. V Pamfilovej dome len hľadal nejaké jedlo.

K incidentu došlo v noci na piatok v obci Istra nachádzajúcej sa v Podmoskovskej oblasti. Do domu Pamfilovovej sa vlámal neznámy muž v maske, ktorý na ňu niekoľkokrát zaútočil paralyzérom a následne ušiel. Šéfka ÚVK nebola zranená a v piatok pokračovala vo svojom naplánovanom pracovnom programe.

Pamfilovová patrí k tým predstaviteľom volebných úradov v Rusku, ktorí podporili rozhodnutie nepovoliť účasť viacerých opozičných kandidátov vo voľbách do Moskovskej mestskej dumy, keďže nesplnili formálne podmienky pre registráciu kandidátov — nepredložili napríklad dostatok platných podpisov svojich podporovateľov.

Opozícia v reakcii na ich vylúčenie zorganizovala od 14. júla v Moskve niekoľko masových protestov a žiadala slobodné voľby. Išlo o úradne nepovolené akcie a polícia a Národná garda ich rozohnali aj s použitím násilia.

Viac o téme: NapadnutieMigrantRuskoMoskvaKazachstan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu