Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Ženu evakuovali zo záchranárskej lode Ocean Viking: V nemocnici porodila chlapca

Žena, ktorú evakuovali z lode Ocean Viking, porodila chlapca
Žena, ktorú evakuovali z lode Ocean Viking, porodila chlapca (Zdroj: SITA/Hannah Wallace Bowman/MSF via AP)

VALLETTA - Pôrod mladej ženy z Nigérie, ktorú letecky previezli z paluby záchranárskej lode do maltskej nemocnice, prebehol vo štvrtok bez komplikácií. Informovala o tom humanitárna organizácia Lekári bez hraníc (MSF), píše agentúra AP.

Podľa MSF 23-ročnú ženu spoločne s manželom letecky previezli do maltskej nemocnice z paluby záchranárskej lode Ocean Viking ešte v stredu. Zdravotníci zareagovali na výzvu posádky plavidla, ktorá požiadala o ich evakuáciu. Nigérijský pár bol v skupine migrantov zachránených pri pobreží Líbye.

Organizácia MSF informovala o bezproblémovom pôrode s tým, že žena porodila vo štvrtok na Malte chlapca. Matka aj dieťa sú zdravé. Ocean Viking s kapacitou približne 200 osôb je najväčším záchranným plavidlom operujúcim v Stredozemnom mori.

Na jeho palube sa nachádzajú štyri motorové člny a deväťčlenná posádka, ako aj členovia pátracieho záchranného tímu a zdravotnícky personál, ktorý obsluhuje lodnú ošetrovňu. Loď Ocean Viking plaviacu sa pod nórskou vlajkou financujú francúzske humanitárne organizácie SOS Méditerranée a Lekári bez hraníc (MSF).

Viac o téme: ŽenaPôrodEvakuovaliNigériaOcean VikingMaltská nemocnica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu