Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Brit (†71) navštívil kamaráta v karibskom raji: Horor na dovolenke, domov sa už viac nevráti

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: flickr / dalecarlson)

TURKS A CAICOS - Zatiaľ nemenovaný britský dovolenkár bol zastrelený pri lúpeži v turistickom raji na karibskom súostroví Turks a Caicos, ktoré sa nachádza približne 250 km severne od Haiti. Muž sem prišiel navštíviť svojho kamaráta, keď jeho dom na južnom pobreží prepadli dvaja ozbrojenci a pýtali peniaze. Odniesli si nielen hotovosť, ale aj prstene a hodinky. Ako presne k eskalácii násilia došlo, zatiaľ nie je jasné. Priateľ obete utrpel život neohrozujúce zranenia.

Žena na dovolenke v Španielsku zašla na romantické rande s neznámym chlapom: Hororový koniec

Ide už o druhú vraždu za tri dni na súostroví, v ktorom žije len 35 000 obyvateľov, pričom počet obetí v roku 2019 sa zvýšil na 10, uviedol podľa portálu MailOnline vo vyhlásení policajný komisár Trevor Botting.

Streľba v nočnom klube v Providenciales v sobotu večer si vyžiadala jedného mŕtveho a jedného zraneného. Botting dodal, že sa to musí zmeniť a nikto by nemal byť šťastný z toho, že na súostroví Turks a Caicos dochádza k nárastu zločinov so zbraňou.

Brit (†71) navštívil kamaráta
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Začiatkom tohto roka ministerstvo zahraničia USA varovalo cestujúcich, aby pri návšteve súostrovia vzdialeného 1000 km juhovýchodne od Miami „zvýšili opatrnosť“. Americkí predstavitelia uviedli, že miestna zdravotná starostlivosť a vyšetrovanie trestných činov sú obmedzené.

Britské ministerstvo zahraničných vecí tvrdí, že „úroveň kriminality je pomerne nízka“, ale upozorňuje, že „väčšina trestných činov býva spôsobená vlámaniami a krádežami“.

Brit (†71) navštívil kamaráta
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Územie bolo britským koloniálnym vlastníctvom a v rôznych časoch bolo zaradené ako súčasť Jamajky alebo Bahám. Od roku 1976 má vlastnú vládu a v roku 2002 bolo oficiálne označené ako zámorské územie Spojeného kráľovstva.

Viac o téme: KrádežStreľbaVraždaOstrovPrepadnutieKaribikTurks a Caicos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu