Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kauza Kuřim: Týraní bratia považovali Škrlovú za Bohom vyvolenú

Krkavčia matka týrala aj Ondrovho brata Jakuba. Zobraziť galériu (5)
Krkavčia matka týrala aj Ondrovho brata Jakuba.

PRAHA - Dvojaký život žil Jakub, brat týraného Ondríka z Kuřimi pri Brne. Aj s Jakubom matka zaobchádzala veľmi kruto. Napriek tomu sa chlapec výborne učil. Podľa Jiřího Košťála, riaditeľa Základnej školy v Brne, Jakub v škole prospieval vynikajúco a nebolo na ňom nič nezvyčajné.

"Nebolo na ňom nič vidieť, ale myslím si, že to mal ťažké, pretože bol zrejme pod vplyvom sekty," hovorí riaditeľ.

Chlapec navštevoval školu od minulého septembra do mája tohto roku. Šikovný Jakub mal podľa znalcov citový vzťah k Barbore Škrlovej (32), ktorá týraným bratom hrala 13-ročnú sestru Aničku. Chlapci ju považovali za Bohom vyvolenú a Jakub ju chcel chrániť. "Do školy poňho chodila matka, teta Kateřina a teta Nenci. Obzvlášť som si všimol tetu Kateřinu, ktorá chodila v dlhých šatách s batohom. To ma upútalo, veľmi sa mi nepáčila, bola zvláštna," tvrdí riaditeľ.

Všetky tri spomenuté ženy obviňuje polícia z týrania Jakuba a Ondreja. Spolu s obvinenými Janom Turkom a Josefom Škrlom údajne chlapcov zatvárali do klietok pre psov, spôsobovali im popáleniny cigaretami a rezali ich ostrým predmetom. To všetko Jakub znášal a chodil do školy. Jeho brat zatiaľ trpel zatvorený v komore a neskôr v kutici pod schodami, odkiaľ ho v máji vyslobodili hasiči.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu